Framtidens gas är grön

Stadsgasen har blivit miljövänligare. Sedan 2011 består stadsgasen av en blandning av naturgas och luft.

Jämfört med den tidigare oljebaserade gasen så osar den nya stadsgasen mindre och är skonsammare mot miljön. Den nya stadsgasen är trygg, säker och inte giftig. Stadsgasen är lättare än luft och vädras lätt ut ur en lägenhet.

Stadsgas är ett storstadsfenomen. Gasen har varit en del av Stockholm i över 150 år. När stadsgasen introducerades fick stockholmarna helt nya möjligheter till belysta gator, matlagning och uppvärmning. Idag är gasen ett modernt och trendigt val för de medvetna kockarna.

Vår vision är att stadsgasen i framtiden ska bestå av biogas och på så sätt bli ännu skonsammare för miljön. Redan idag levererar vi, i ett separat gasnät, biogas till hushåll och restaurangkök i Hammarby Sjöstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gasmarknaden regleras

Den 1 januari 2015 regleras gasmarknaden i Stockholm. Gasmarknaden kommer då att delas upp så att man som kund, precis som på elmarknaden, har avtal med nätägaren och ett fristående gashandelsföretag. 

Läs mer

Instagramma din bästa matbild

Instagramma sommarens bästa matbild och tävla om fina priser
#godaremedgas

Läs mer

10 000 kr i rabatt på ditt nya kök

Är det dags att byta ut köket? Som kund hos Stockholm Gas kan du nu ta del av ett förmånligt erbjudande från kökstillverkaren Puustelli.

Läs mer

GASBRASA FRÅN ELDMAKAREN

Skapa extra stämning i din restaurang med en gasbrasa från Eldmakaren.

Läs mer