Framtidens gas är grön

Stadsgasen har blivit miljövänligare. Sedan 2011 består stadsgasen av en blandning av naturgas och luft.

Jämfört med den tidigare oljebaserade gasen så osar den nya stadsgasen mindre och är skonsammare mot miljön. Den nya stadsgasen är trygg, säker och inte giftig. Stadsgasen är lättare än luft och vädras lätt ut ur en lägenhet.

Stadsgas är ett storstadsfenomen. Gasen har varit en del av Stockholm i över 150 år. När stadsgasen introducerades fick stockholmarna helt nya möjligheter till belysta gator, matlagning och uppvärmning. Idag är gasen ett modernt och trendigt val för de medvetna kockarna.

Vår vision är att stadsgasen i framtiden ska bestå av biogas och på så sätt bli ännu skonsammare för miljön. Redan idag levererar vi, i ett separat gasnät, biogas till hushåll och restaurangkök i Hammarby Sjöstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stockholm Gas blir reglerade - beslut i riksdagen idag.

2014-04-10
Idag beslutade riksdagen att anta Regeringens proposition om förtydliganden i naturgaslagen så att alla naturgasnät i Sverige omfattas, vilket inte varit fallet tidigare. Beslutet innebär att Stockholm Gas blir reglerade fr o m 1 januari 2015.

Läs mer

NYTT KÖK FRÅN PUUSTELLI

Är det dags att byta ut köket? Som kund hos Stockholm Gas kan du nu ta del av ett förmånligt erbjudande från kökstillverkaren Puustelli.

Läs mer

GASBRASA FRÅN ELDMAKAREN

Skapa extra stämning i din restaurang med en gasbrasa från Eldmakaren.

Läs mer

NU BLIR DET LÄTTARE MED KG!

Under början av nästa år kommer de flesta distributörer av fordonsgas att byta försäljningsenhet från kr/Nm3 till kr/kg. Anledningen till bytet är flera. Det blir enklare för kunderna att räkna ut drivmedelskostnaden då bilens bränslemätare också visar i kg. Dessutom blir det en anpassning till gällande regelverk och till övriga Europa, där de flesta länder redan använder kg som försäljningsenhet.

Läs mer