Framtidens gas är grön

Stadsgasen har blivit miljövänligare. Sedan 2011 består stadsgasen av en blandning av naturgas och luft.

Jämfört med den tidigare oljebaserade gasen så osar den nya stadsgasen mindre och är skonsammare mot miljön. Den nya stadsgasen är trygg, säker och inte giftig. Stadsgasen är lättare än luft och vädras lätt ut ur en lägenhet.

Stadsgas är ett storstadsfenomen. Gasen har varit en del av Stockholm i över 150 år. När stadsgasen introducerades fick stockholmarna helt nya möjligheter till belysta gator, matlagning och uppvärmning. Idag är gasen ett modernt och trendigt val för de medvetna kockarna.

Vår vision är att stadsgasen i framtiden ska bestå av biogas och på så sätt bli ännu skonsammare för miljön. Redan idag levererar vi, i ett separat gasnät, biogas till hushåll och restaurangkök i Hammarby Sjöstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reglering och priser 2015

2014-11-25

Från och med idag och veckan ut landar ett informationspaket hos alla våra kunder. Där finns information om förändringar på Stockholms gasmarknad och om priser för 2015.

Läs mer

Erbjudande från gasspisshopen.se

Utnyttja installationserbjudandet! Passa på att byta till ny gasspis! Enkelt att välja och köpa direkt i Sunwinds webshop. De levererar, installerar och kör bort din gamla spis. Enklare kan det inte bli!

Läs mer

 

Vinnare i sommarens Instagram-tävling

Nu har vi utsett vinnarna i sommarens Instagram-tävling #godaremedgas.

Grattis säger vi till:

@eldflammy som kammade hem första priset och till @emiliemaries och @jensfpetersen som kom på en hedrande andra- och tredjeplats.

Och till alla andra - fortsätt gärna att lägga upp era bilder från gasspisen #godare med gas. Kanske kommer det en överraskning med posten!

 

Lär dig mer om gas


Som ny gaskund har du kanske frågor om gas och hur gasen fungerar. Lär dig mer i vår gasskola. Där kan du läsa mer om gas och säkerhet, gasens historia och få smarta matlagningstips. Du kan dessutom vara med och tävla om fina priser som gör matlagningen roligare. Vi kallar det "Godare med gas".

Läs mer