Vad är Gaspärlan?

När den dolda pärlan vid Odenplan skulle säljas gavs Stockholm Gas helt fria tyglar i stylingen. Till vår hjälp hade vi designern Dennis Valencia som fick tolka elden, värmen och det cirkulära kretsloppet, allt med biogasen som utgångspunkt.

Se hur objektet förvandlades från en helt vanlig lägenhet till Gaspärlan.

Väck liv i ditt hem med biogas.

För dig som har din fastighet ansluten till gasnätet finns oändliga möjligheter att skapa ett hem fullt av värme, liv och energi. Med 100% biogas är det dessutom helt hållbart.

Så släpp lös fantasin och låt dig inspireras av biogasens möjligheter.

”Metamorfosen är en ständig källa till inspiration”

När Stockholm Gas bad mig att tolka deras biogas som en konceptuellt inredd lägenhet kände jag direkt att det kunde bli riktigt bra.

Tanken på matavfall som förmultnar och blir till gas, energier som byter skepnad, bryts ned, föds på nytt och sedan återuppstår i en annan form… Den processen – metamorfosen – som ständigt pågår både runt omkring oss och i våra egna celler är en ständig källa till inspiration.

Inredningen ville jag skulle kännas livfull, eklektisk, inspirerande och färggrann. Därför har jag arbetat med levande material så som växter och rotfrukter, lampor som vuxit fram av mycel och så den levande elden.

Jag tycker att man ska våga utmana vad ett hem kan vara och jag hoppas att Gaspärlan ska inspirera folk att ta ut svängarna i sin inredning.

Dennis Valencia, Stylist

Biogas skapar nya möjligheter

Biogas ingår i jordens naturliga kretslopp och är en förnybar, icke-fossil energikälla. Biogasen bildas när organiskt material, tex. matavfall från hushåll, restauranger och butiker, slam från avloppsreningsverk, gödsel och jordbruksgrödor bryts ner i syrefri miljö. Det kan också bildas genom förgasning när biobränsle från skogen, omvandlas till gas under hög temperatur.

Att biogas är ett hållbart alternativ gör det möjligt för dig att frossa i gasens alla möjligheter, med gott samvete.

Vill du som kund välja biogas?

”Maxa din lägenhet utifrån förutsättningarna”

Med gasanslutning kommer helt nya möjligheter att skapa ett livfullt hem. Om det görs rätt kan det dessutom vara ett effektivt sätt att faktiskt öka värdet på din bostad. Så se till att maxa din lägenhet utifrån förutsättningarna, säger Andrea Brodin, mäklare ESNY.

Se möjligheterna med gas