Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

Vi på kundservice står redo att hjälpa dig.

Ring oss på tel: 0771-41 01 00 eller skriv till: kundservice@stockholmgas.se
Vi har öppet måndag-fredag kl 08-17.

Ska du flytta?

När du ska flytta till eller från en bostad med gas ska du anmäla det till din gasnätsdistributör Gasnätet Stockholm. Anmäl gärna din flytt 30 dagar innan så ser de till att fakturorna blir rätt från början i samband med din flytt. 

Klicka vidare till Gasnätet Stockholms flyttanmälan här. 

Du kan alltid ringa kundtjänst för personlig service 0771-41 01 00

Fakturafrågor

Ja, det går utmärkt. Du tecknar autogiro direkt via inloggning på din internetbank. Vi rekommenderar då även att du väljer att få din faktura via e-post istället för på papper. Så här gör du: Logga in på din internetbank och sök efter Autogiro under Betala, Tjänster eller motsvarande. Välj Lägg till företag, Teckna nytt autogiro eller motsvarande. Ange mottagare Stockholm Gas AB alternativt bankgiro 5655-6806. Du behöver därefter fylla i tre fält:

  • Det bankkonto du vill att pengarna ska dras ifrån.
  • Ditt kundnummer (här kan rubriken vara Kundnummer, Betalnummer eller liknande). Kundnumret finner du på din faktura.
  • Din e-postadress, för att faktura skall skickas till din e-postadress i stället för i brevlådan.

Markera att du godkänner villkoren och klicka att du godkänner. Observera: Det skickas ingen bekräftelse på att autogiro startat. Ett annat alternativ är att fylla i en blankett. Skicka in den till oss så hjälper vi dig sedan vidare.Klicka här för att ladda ner blankett för autogiroansökan.

Fakturafrågor besvaras av vår kundservice. Ring eller skicka e-post så svarar vi så fort vi kan. Tel: 0771-41 01 00 (mån-fred, 8-17) E-post: kundservice@stockholmgas.se

Ja, det går bra att betala med e-faktura. Kontakta din internetbank och välj Stockholm Gas.

Här finner du en enkel fakturaförklaring.Gasfaktura Stadsgas - gasspisGasfaktura Stadsgas 

Vi har bytt betalningsmottagare från Energikundservice Sverige AB till Stockholm Gas AB med bankgiro 5655-6806.Läs mer här.Produkter

Biogas är en förnybar, icke-fossil energikälla. Det kol som finns i biogasen härstammar från luftens koldioxid och finns naturligt i växterna via fotosyntesen. Den koldioxid som bildas när biogasen förbränns bidrar därför inte till växthuseffekten.

Stockholm Gas köper flytande naturgas (LNG) som hämtas från LNG terminalen i Rotterdam, Nederländerna. Den flytande gasen fraktas till Sverige med båt och sedan levereras den med tankbil till Högdalen. Där förångas den och skickas sedan ut via rörledningen till kund. Till Rotterdam fraktas den flytande naturgasen (LNG) in i flytande form från flera delar av världen, där den sedan handlas för vidare distribution, exempelvis bland annat till oss. De största leverantörerna till Rotterdam är från Mellanöstern, Nordafrika och USA.

Naturgas används till matlagning på gasspis och annan matlagningsutrustning i hushåll och restauranger. Det används även till uppvärmning av bostäder och fastigheter, som fordonsbränsle, inom sjöfarten för att ersätta tjockolja och inom industrin för att ersätta olja och gasol. Naturgas kan även användas till produktion av kraftvärme.

Stadsgas används som bränsle till gasspisar, gasbrasor och infravärme i hushåll och restauranger. Det används även i gaspannor för uppvärmning av fastigheter och i tillverkningsindustri som kräver snabb upphettning och riktigt höga temperaturer.

Biogasen är lokalt producerad i Stockholm och vi köper även in dansk biogas.

Praktiska frågor

När det är dags att byta ut din gasspis mot en ny är det några saker du måste tänka på. Det första du måste veta är om du är ansluten till stadsgasnätet (ZST) eller till fordonsgasnätet (ZFO). Information om vilket gasnät du är ansluten till hittar du på din avtalsbekräftelse och på din gasfaktura. Kontakta kundservice om du är osäker.

Stadsgasnätet (ZST) I Stockholm har vi stadsgas som skiljer sig från naturgasen. Därför är det viktigt att du väljer en spis som är anpassad och godkänd för stadsgas. Vår stadsgas benämns 1a eller 1e och dysor/munstycken i spisens brännare ska vara märkta G110 eller G150.1 
Fordonsgasnätet (ZFO) I Hammarby Sjöstad har vi biogas som levereras i fordonsgasnätet. Här är det viktigt att du väljer en gasspis som är anpassad för naturgas/biogas. Naturgas/biogas benämns 2h och dysor/munstycken i spisens brännare ska vara märkta G20. Informationen vad spisen du funderar på att köpa är godkänd för hittar du på spisens märkningskylt.

Bor du i Stockholm med omnejd så är du ansluten till Gasnätet Stockholm AB. För mer info, vänligen besök www.gasnatetstockholm.se 

De flesta vitvarutillverkare erbjuder moderna och snygga gasspisar i olika prisklasser. Ofta kombineras gasspis med elugn. Bästa tipset är att kontakta din närmaste vitvarubutik. När du köper ny gasspis är det viktigt att du ser till att spisens munstycken är avsedd för stadsgas eller biogas/naturgas och att installationen utförs av en auktoriserad gasinstallatör.

Stockholm Gas leverar ledningsburen biogas och naturgas till dig via nätbolaget Gasnätet Stockholms gasnät. 

Tilläggsprodukter

Ja, det spännande produkter på marknaden idag. Vad sägs t ex om gasburen infravärme som du kan installera på din balkong om du har gas i din lägenhet? Eller en mysig öppen gasbrasa i sovrummet?

Om du har gas till din lägenhet eller till din verksamhet kan du installera gasburen infravärme. Det är viktigt att du kontaktar en auktoriserad gasinstallatör som ser till att utrustningen installeras på ett korrekt och säkert sätt.

Skatteregler

Från och med 1 juli 2016 ändrades reglerna för skattebefrielse på biogas. Det innebär att du som bedriver näringsverksamhet får dina fakturor från Stockholm Gas med energi- och koldioxidskatt  Du kan dock ansöka om återbetalning av skatten hos Skatteverket men kraven för att få rätt till skattebefrielse ändras. För att kunna få skattebefrielse för förbrukad biogas gäller även att ditt företag inte är i ekonomiska svårigheter.Läs mer.

Idag finns det möjlighet för tillverkande industriföretag att betala lägre energi- och koldioxidskatt på förbrukad mängd naturgas. Möjligheten till denna skattebefrielse kommer att vara kvar efter 1 juli 2016 men för att få avdrag/återbetalning krävs att ditt företag inte är i ekonomiska svårigheter.

Den totala skatten (energi- och koldioxidskatt) som läggs till på din faktura blir 3,334 kr/Nm3 motsvarande 0,303 kr/kWh. Den totala kostnaden för skatten beräknas sedan efter din förbrukning.

Din återbetalning betalas ut till ditt skattekonto när Skatteverket har fattat beslut om återbetalning. En eventuell utbetalning från skattekontot sker vanligtvis i samband med skattekontots månadsavstämning.

För att få skattebefrielse på förbrukad biogas måste du som kund ansöka om återbetalning av skatten. Ansökningsblanketten för återbetalning gällande naturgas finns sedan länge på Skatteverkets hemsida. När det gäller biogas kommer ansökningsblanketten att komma upp på Skatteverkets hemsida så småningom. I vissa fall kommer du som kund ( sk stödmottagare) behöva lämna in statistikuppgifter till Skatteverket. Läs mer på www.skatteverket.se

Du hittar mer information om allt detta hos Skatteverket.