Gaseldstad

En fungerande öppen spis höjer värdet på en lägenhet med femsiffriga belopp. Samtidigt har myndigheterna börjat fasa ut vedeldning. Det är inte så konstigt med tanke på att vedrök är både miljö- och hälsofarligare än bilavgaser. Därför väljer många att ansluta sin öppna spis eller kakelugn till husets gasledning. Eller att installera en helt ny gasbrasa. Då säger de hejdå till tändved, rök och aska och kan tända kvällsbrasan med ett knapptryck på sin smartphone. Dessutom ställer gasbrasor lägre krav på rökgången.

Eldstaden är mittpunkten

Vi på Stockholm Gas tillhandahåller bränsle för nutidens och framtidens hushåll, och du som har en gaslåga på spisen har som bekant tillgång till ett riktigt proffskök. Men med gasen medföljer ännu fler möjligheter.

Du kan till exempel installera en gasbrasa, som ger lägre utsläpp jämfört med en öppen eldstad eller en brasa som drivs av gasol. Med gasbrasan besparas du även fler saker, såsom tändveden, pappret, askan och lukten. Och inga säkerhetsskåp behövs. Den kan till och med tändas och släckas med din smartphone.

Nyfiken på hur du kan inreda med eld?

Nu får du 40 minuters gratis gasrådgivning* på plats hos dig. Vår rådgivare går igenom alla steg och tar fram en kostnadsberäkning för installation av produkt och rör. Du får förslag på ett gasavtal som passar dig och dessutom rabatter på apparatur, som spisar, värmare och brasor.
Och kanske smidigast av allt: en färdig arbetsorder som vi sätter i händerna på din installatör när det är dags.

Boka gasrådgivning