Alla möjligheter med biogas i hemmet

Gas är mer än matlagning

Du som har en gaslåga på spisen har som bekant tillgång till ett riktigt proffskök. Men med ledningsburen gas finns så många fler möjligheter. Du kan driva dem alla med 100 % biogas, i ett kretslopp där bland annat matavfall kommer tillbaka som förnybart bränsle. 

Gasspis
Det är ingen slump att proffskockarna lagar mat på gaslåga. De väljer gas för snabbhetens, precisionens och känslans skull. Tack vare det stora matintresset har gasspisen också blivit de medvetna och ambitiösa hemmakockarnas val.

Gasbrasa
En gaseldstad ger en helt ny känsla till vardagsrummet och ditt hem. Den ger lägre utsläpp jämfört med en eldstad som drivs av gasol och ved. Dessutom slipper du kånka på gasoltuber eller vedsäckar, du slipper det meckiga med att tända med tändveden och papper, och du slipper hantera aska. Som om inte det är smart nog, kan du också tända eller släcka gaseldstaden med din smartphone. 

Gasinfravärme
Till balkongen, terrassen eller den gemensamma innergården i bostadsrättsföreningen finns möjlighet att installera gasinfravärmare såväl som gasgrill och koppla till fastighetens gasledning. Den ledningsanslutna värmaren har mångdubbelt högre effekt jämfört med el-infra. Med gasinfravärmaren och dess behagliga temperatur kan du förlänga säsongen och sitta ute många fler dagar om året.

Gasgrill
Med gasgrillen kan du njuta av grillad mat oavsett årstid, och samtidigt slipper du röken från en kolgrill. Och som du säkert redan vet är biogasen väldigt enkel att hantera, plus att du slipper släpa och förvara gasoltuber.

Biogasens fördelar

  • Biogas ger mycket energi och har en minimal miljöpåverkan.
  • Biogasen är en förnyelsebar källa som kan ersätta fossila energikällor som naturgas, diesel och bensin.
  • Vid förbränning bidrar den inte till nettoutsläpp av koldioxid.
  • När biogasen används för att ersätta fossila drivmedel minskar koldioxidutsläppen med upp till 90%.
  • Biogasen är en del i lösningen för att Sverige ska nå sina klimat-och energimål.
Läs mer om vår gas

Hjälp hela vägen

Som du märker finns det mycket livskvalitet att dra ur gasledningen. Givetvis dyker det upp en del frågor och beslut innan du kan koppla av i gaslågans sken. Men lugn, vi guidar dig igenom allt från produkter till anslutningar steg för steg. Det första är att du kontaktar vår kundtjänstpå 0771-41 01 00 eller kundservice@stockholmgas.se och berättar vad ditt hem behöver.

Viktigt om gasprodukter

Alla installationer av gasprodukter ska göras av en auktoriserad gasinstallatör, var även noga med att stämma av vilken märkning dina gasprodukter ska ha samt vilket nät och gaskvalitet som de kopplas till.

Se våra erbjudanden

Vår prissättning är tydlig och enkel. Det ska kännas tryggt att teckna avtal med oss.

Gasabonnemang

Kontakta en auktoriserad gasinstallatör

När du ska installera ny gasutrustning är det viktigt att tar kontakt med en installatör som har korrekt behörighet

Gasinstallation