Energy Supply Manager

Är du en driven person med erfarenhet från handel med energi och vill utvecklas i ett snabbväxande företag med en stark och lönsam plattform för tillväxt? Lockas du av ett bolag som utvecklar hållbara energilösningar som har en positiv påverkan på miljön? Då är kan det här vara rätt utmaning för dig!
Nu söker vi dig som är en erfaren Energy Supply Manager och som motiveras av att fatta beslut på en internationell marknad, hitta kreativa lösningar på leveransproblem, teckna nya avtal och bygga långsiktiga partnerskap.

Vi är ett växande energibolag som kombinerar en gedigen struktur och organisation med starka och visionära ägare. Övergången från fossila bränslen till förnybar energi är angelägen och i det finns många affärsmöjligheter. Vår gasverksamhet ska bli helt förnyelsebar genom övergång till 100 % biogas. Du kommer att arbeta med att säkra energiförsörjningen till vår befintliga gasverksamhet i Stockholm och för expansionen till övriga nordiska länder med kunder inom transport och tung industri.

Våra kunder är 50 000 hushåll, 800 restauranger och industrier som använder gas i Stockholm, men även företag och industrier som söker enklare, grönare och billigare energilösningar genom installation av solpaneler för egen elproduktion, laddinfrastruktur för fordon och lösningar för energieffektivisering.

Vår organisation kännetecknas av ett nära samarbete mellan våra enheter, korta beslutsvägar, ett utvecklingsorienterat och förbättringsinriktat arbetssätt samt en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap.

Om rollen
Vill du kombinera din förmåga att göra affärer på energimarknaderna med gas och el med en önskan att arbeta i en smidig, entreprenöriell miljö, då är det här rollen för dig! Som Energy Supply Manager ingår du i företagets strategiska enhet som arbetar med partnerskap, strategiska projekt, energihandel och marknadsbevakning.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
Som Energy Supply Manager ansvarar du för att genomföra inköp av gas, el och andra bränslen samt förhandla priser, avtalsvillkor och sköta avtalshanteringen. Vidare utvecklar du våra inköpsstrategier och deltar i utvecklingsprojekt som lokala energilösningar, projekt inom solel och biogasproduktion. Du kommer bidra i företagets förändringsresa för att möjliggöra nya affärsetableringar, nya produkter och nya kundsegment/marknader. Vidare innebär rollen att du:

  • Ansvarar för portföljförvaltning, nominering av volymer, uppföljning av leveranser och logistikplanering.
  • Genomföra prissäkringar enligt policy och mandat samt ta fram policy för att säkra energiinköp.
  • Genomföra månatlig rapportering av inköpspriser, säkringsgrad, volymer m.m.
  • Tar fram inköpspriser, inköpsvolymer och gaspriser i budget och prognos samt bistå med underlag för prissättning till slutkunder.
  • Stöttar säljteamet med leveranslösningar när nya lösningar presenteras för potentiella kunder.
  • Bevakar och analyserar av gas- och energimarknaderna

Dina kvalifikationer
Vi tror att den här rollen kräver att du har minst fem års erfarenhet från energisektorn eller annan bransch med inköp av energiprodukter. Du har även erfarenhet av inköp, förhandlingar och avtalshantering samt förmåga att driva sådana inköpsprocesser från start till mål med signerade och implementerade avtal. I grunden har du en högskoleutbildning inom teknik, ekonomi eller inköp och är van att hantera extern information och sammanställa rapporter och andra beslutsunderlag. Rollen kräver goda kunskaper i svenska samt i Excel- och PowerPoint. Erfarenhet av riskhantering och/eller bränslelogistik är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har en väl utvecklad känsla för verksamheten och en förståelse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet. Du är analytisk och kommersiellt skarpsinnig och tycker om att driva på, utveckla och ta ansvar samtidigt som du är en god lagspelare. Du trivs i en affärsdriven miljö och har även god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska. Du bygger förtroendefulla och stabila relationer och kan på ett effektivt sätt strukturera och planera ditt arbete för att säkerställa effektiva processer.

Om Stockholm Gas
Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm är systerföretag och ägs av Sustainable Energy Efficiency Income Trust (SEEIT). Idag består ca 80 % av den distribuerade gasen av biogas och vår vision är att all gas i framtiden ska vara biogas. Stockholm Gas säljer biogas och naturgas till ca 50 000 kunder inom hushåll, restauranger, industrier och fordonssektorn. Gasnätet Stockholm ansvarar för distribution av gas samt drift och underhåll av gasnätet i Stockholm, Solna och Sundbyberg.

Stockholm Gas är inne i en tillväxtresa med mål att bredda verksamheten till fler områden än gas inom energisektorn samt expandera till resten av Sverige och Skandinavien. Den nya verksamheten innefattar bland annat att erbjuda gröna energilösningar till industrier och tunga transporter.

Kontakt och ansökan
Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-02-25. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan omgående till mailadress rekrytering@stockholmgas.se.

Har du frågor om tjänsten eller oss på Stockholm Gas är du välkommen att kontakta Mathias Edstedt, vår Director Acquisitions & Partnering på mailadress mathias.edstedt@stockholmgas.se.

Varmt välkommen med din ansökan!