Financial Controller

Har du erfarenhet av ekonomisk rapportering och analysarbete och vill utvecklas i ett snabbväxande företag med en stark och lönsam plattform för tillväxt? Lockas du av ett bolag som utvecklar hållbara energilösningar som har en positiv påverkan på miljön? Vi söker nu dig som har goda kunskaper inom redovisningsområdet och som är analytisk och driven och som lockas av att en omväxlande roll med stort eget ansvar!

Till vårt kontor i Solna söker vi nu en Financial Controller som kommer att bli en del av Finance-teamet som består av CFO, Financial Manager och Revenue Controller. Vår organisation kännetecknas av ett nära samarbete mellan våra enheter, korta beslutsvägar, ett utvecklingsorienterat och förbättringsinriktat arbetssätt samt en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap.

Här är några skäl till varför du kanske vill arbeta hos oss:

  • Vi har redan en stark plattform för tillväxt! Företaget har funnits i över 150 år med väl fungerande struktur, system och nöjda kunder. Företaget har idag en årlig omsättning på över 250 MSEK och har alltid varit lönsamt.
  • Fullt finansierad tillväxt! Vi ägs till 100% av Sustainable Energy Efficiency Income Trust (SEEIT), som är en del av FTSE 250-indexet. SEEIT är det första brittiska börsnoterade företaget i sitt slag som investerar uteslutande i företag som arbetar med energieffektivisering. Vi behöver därför inte söka kapital och vi förväntas växa betydligt.
  • Hållbara energilösningar! Övergången från fossila bränslen till förnybar energi är angelägen och i det finns det många affärsmöjligheter. Du kommer att arbeta för att öka intäkterna genom att bidra till investeringar i energiinfrastrukturprojekt som är bra för miljön, bra för människor och kommersiellt hållbara.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
Som Financial Controller kommer du att få en central roll i arbetet med ekonomifunktionens säkerställande av lagar, regler, processer, arbetssätt, rutiner och policys. Du ansvarar för att stötta verksamheten med beslutsmaterial och nyckeltal och du arbetar proaktivt med ekonomisk analys av resultat.

Din roll innebär att:

  • ansvara för underlag till prognoser, budget och bokslut samt utveckla rutiner för ökad precision i dessa processer
  • rapportering och uppföljning i samband med budget/prognosarbete och bokslut
  • ansvara för hanteringen av moms- och uppbördsdeklarationer samt statistik
  • operativt ansvarig för redovisning av anläggningstillgångar, aktiveringar, utrangeringar och kvaliteten i vårt anläggningsregister
  • stödjer i arbetet med den externa revisionen, så att den kan utföras effektivt och korrekt
  • utbilda och stödja chefer och medarbetare i ekonomirutiner och instruktioner

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt samt erfarenhet som Financial Controller eller som redovisningsekonom. Du är van att arbeta verksamhetsnära och har erfarenhet av ekonomisk rapportering, analys, bokslut, budget- och prognosarbete. Du är van att arbeta med stora datamängder och har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av PowerBI eller andra BI-system är meriterande. Du har med fördel arbetat självständigt i några år med bokslut, skatter, budget, prognoser och analyser. Dina kunskaper i såväl svenska som engelska är mycket goda i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen är det viktigt att du tar stort ägandeskap för dina ansvarsområden och har god förmåga att självständigt prioritera och driva arbetet mot uppsatta mål. Med ditt driv och din nyfikenhet blir du en viktig del på vår förändringsresa och du kommer bidra till våra övergripande mål. Som person är du lösningsorienterad och affärs- och utvecklingsinriktad. Du har en mycket god analytisk förmåga, och kan på ett effektivt sätt strukturera och planera ditt arbete för att säkerställa effektiva processer. Du är bra på att skapa relationer med andra, är kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt förklara rutiner och verksamhetens resultat för olika intressenter.

Om Stockholm Gas:
Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm är systerföretag och ägs av Sustainable Energy Efficiency Income Trust (SEEIT). Idag består ca 80 % av den distribuerade gasen av biogas och vår vision är att all gas i framtiden ska vara biogas. Stockholm Gas säljer biogas och naturgas till ca 50 000 kunder inom hushåll, restauranger, industrier och fordonssektorn. Gasnätet Stockholm ansvarar för distribution av gas samt drift och underhåll av gasnätet i Stockholm, Solna och Sundbyberg.

Stockholm Gas är inne i en tillväxtresa med mål att bredda verksamheten till fler områden än gas inom energisektorn. Det innebär bland annat att erbjuda lokala gröna energilösningar till industrier och tunga transporter. Initialt är Stockholm den marknad vi fokuserar på, men på sikt även resterande Sverige och Skandinavien.

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Stockholm Gas med Jefferson Wells. För mer information kontakta rekryteringskonsult Katarina Thomasson på 070-231 28 05 alt katarina.thomasson@jeffersonwells.se. Välkommen med din ansökan senast den 2023-10-6- Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan omgående. Välkommen med din ansökan!

Ansök här (obs extern länk)