Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning

Har er bostadsrättsförening gas i huset? Med den kommer inte bara chansen att göra varje kök till ett litet restaurangkök. Snart kan ni också ha gasdrivna brasor och kakelugnar, terrassvärmare och grillar. Det betyder både ökad livskvalitet och ökat ekonomiskt värde. Väljer ni dessutom 100 % biogas drivs alltihop i kretslopp av ert eget avfall.

I krogarnas kök lagar man mat på gas för snabbhetens, precisionens och känslans skull. Och tack vare den starka mattrenden har gasspisen också blivit de medvetna hemmakockarnas val. Men det finns så mycket mer möjligheter i gasledningen. Speciellt när Stockholm nu satsar på produktion av biogas för att nå miljö- och klimatmålen för 2030 och 2040.

Gasbrasa

En fungerande öppen spis höjer värdet på en lägenhet med femsiffriga belopp. Samtidigt håller myndigheterna sakta på att fasa ut vedeldning. Det är inte så konstigt med tanke på att vedrök är både miljö- och hälsofarligare än bilavgaser. Därför väljer många att ansluta sin öppna spis till husets gasledning. Eller att installera en helt ny gasbrasa. Då säger de hejdå till tändved, rök och aska och kan tända kvällsbrasan med ett knapptryck på sin smartphone. Dessutom ställer gasbrasor lägre krav på rökgången.

Infravärme och gasgrill

Balkonger, terrasser och innergårdar är i bästa fall en halvårslång njutning. Sedan befolkas de mest av cyklar, pulkor och vissna växter. Om man inte kopplar infravärmare till sin gasledning förstås. För många restauranger betyder den tekniken att de kan ha uteserveringen öppen året runt. Allt tack vare att gasinfra är mångdubbelt effektivare än elinfra, och dessutom mycket behagligare i sin värmekvalitet. Och behaglig värme brukar ju betyda att grillen åker fram, så varför inte ansluta även den till gasledningen. En gasgrill varken luktar eller ryker som en kolgrill, vilket gör underverk för grannsämjan. Vem vet, kanske börjar föreningen hålla gemensamma glöggpartyn utomhus.

Spets till bergvärme

Allt fler fastigheter pumpar upp den solvärme som lagrats i berggrunden. Men när vinterkylan slår till kan det ta lång tid för värmepumpen att jobba ikapp. Då behövs spetsvärme, och biogasen är både blixtsnabb, klimatneutral och kostnadseffektiv. Allt som behövs är en liten gaspanna kopplad till ledningen.

Boka oss till föreningens årsstämma

Att få information när hela bostadsrättsföreningen är samlad är smart och praktiskt. Passa på att boka in oss för ett kostnadsfritt och informativt föredrag där vi berättar om gasens möjligheter.

Boka genom att kontakta vår kundservice på telefon 0771-41 01 00 eller kundservice@stockholmgas.se