Uteservering året om med gasdrivna infravärmare

Med biogasdrivna infravärmare kan ni förlänga uteserveringssäsongen så att den sträcker sig året runt och därmed öka era intäkter ordentligt. En uteservering med 30 platser kan generera mer än en halv miljon kronor i månaden, intäkter ni annars går miste om. Med ett abonnemang från Stockholm Gas slipper ni lägga massa tid och pengar på värmare och installation, ni betalar endast ett fast månadspris och så sköter vi resten!

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Håll uteserveringen öppen året om med gasdriven infravärme från Stockholm Gas.

  • En sommarvarm uteservering året om
  • Längre utomhussäsong = ökade intäkter
  • Enkelt och säkert. Vi sköter allt.
  • Pris från 3000 kronor per månad
  • Med infravärme ansluten till gasnätet har du alltid gas i systemet och behöver därför aldrig fundera på flaskbyte
  • Möjlighet att använda 100% förnybar och fossilfri biogas

Biogasens fördelar

Hos Stockholm Gas kan du alltid välja 100% biogas.

  • Biogas ingår i jordens naturliga kretslopp och är en förnybar, fossilfri energikälla.
  • Biogas består till största delen av metan och bildas när organiskt material, till exempel matavfall, slam från avloppsreningsverk, gödsel och restprodukter från jordbruket bryts ner i syrefri miljö.
  • När du väljer 100 % biogas gör du ett klimatsmart val.

”Gästerna vill sitta utomhus en större del av året”

När det var dags för Rodolfino att installera värmare på uteserveringen valde de gasdrivna infravärmare framför eldrivna, något som enligt Anna berodde på flera saker.

— I och med att elen har varit så dyr kändes det bra att välja gasdrivna värmare istället. Och sen är de ju mycket varmare. De skapar en riktigt ”cozy värme” på uteserveringen.

Restaurangen har idag fem stycken värmare som täcker ena sidan av Rodolfinos uteservering. Att det är först nu som restaurangen installerar värmare förklarar Anna med en förändring i såväl klimat som mentalitet.

— Klimatet har ju förändrats vilket har gjort att säsongen blivit längre. Även tillstånden för uteservering har blivit längre och det går till och med att ansöka om uteservering året om. Vi ser också att folk i allmänhet gärna sitter ute en större del av året än tidigare.

Läs hela kundberättelsen

Ökade intäkter med infravärme från Stockholm Gas

Nino Armoni driver restaurangerna Raw och Tehran Grill på Rörstrandsgatan i Stockholm. Tack vare den gasdrivna infravärmen på restaurang Raw har både utomhussäsongen blivit längre och gästerna gladare, vilket i längden ger ökade intäkter. Utöver gasdriven infravärme har de även låtit installera en stor öppen spis med gasbrasa som ytterligare sprider värme och en mysig stämning.

– Vi kommer med all säkerhet att installera gasdriven infravärme även på Tehran Grill. Det är verkligen skillnad på värme och värme. Jämför bara med en öppen spis och ett element, elvärmen känns torr och hård medan gasvärmen känns mjuk och naturlig. En levande gasbrasa ger ökad trivsel för gäster som då väljer att sitta kvar längre, säger Nino Armoni.

Jämfört med gasoltuber har gasdriven infravärme dessutom fördelen att den inte behöver bytas ut. Den tid som det tar att ersätta tunga gasoltuber stjäl onödig tid från våra gäster, menar Nino.