Alla möjligheter med gas på krogen

Att kockar älskar sin gasspis är inget nytt. Därför har nästan alla krogar redan gas. Men många skulle kunna få ut mycket mer av sin ledning, inte minst bättre lönsamhet. Det handlar om infravärme som förlänger utesäsongen, brasor som förlänger besöket och facklor som drar in fler gäster. Och allt kan drivas med 100 % förnybar biogas.

Infravärme

Vi svenskar älskar att sitta ute. Därför är utesäsongen lönsam, men också alltför kort. Om man inte har gasinfra vill säga. Den ger en så effektiv uppvärmning att uteserveringen kan vara öppen året om. Värmen är också betydligt behagligare än den från elvärmare, som dessutom snabbt överbelastar varje normalt elsystem. I jämförelsen med gasol slipper man avbrott, tunga lyft och oro för säkerheten. Vi ger dig gärna räkneexempel på vad gasinfra gjort för andra krögare, men tvåtusen kronor extra per dag och kvadratmeter är ingen glädjekalkyl.

Brasa

En gasbrasa lyfter inredningen, förhöjer gästupplevelsen och förlänger både besöket och notan. Det har vi också klara bevis på runt om i stan, och inte bara från restauranger. Gasbrasorna blir allt vanligare även i hotellens lobbyer och sviter. Vilket inte förvånar eftersom man slipper vedbrasans alla nackdelar, som miljö- och hälsorisker, ojämn värme, aska och arbete. Ett knapptryck från en smartphone och gasbrasan brinner jämnt hela kvällen.

Facklor

Gasfacklor får din restaurang att sticka ut i mörkret och dra in gäster med den klassiskt festliga stämning de skapar. Precis som med värmare och brasor kan du tända dem med en smartphone eller knapp. Ta gärna en titt på Hotel Diplomat eller Operakällaren om du vill ha inspiration.

Hjälp hela vägen

När värmare, brasor och facklor är på plats är de lika problemfria som er gasspis. Men innan dess finns några stationer som måste klaras av på rätt sätt. Dem hjälper vi dig med, steg för steg, från råd vid bygglov och val av produkter till installation. 

Kontakta oss!

Sebastian Degerfält - företagssäljare
Telefon 076-666 10 63
sales@stockholmgas.se

Eller kundservice
Telefon 0771-41 01 00
kundservice@stockholmgas.se

Förläng utomhussäsongen

Tack vare den gasdrivna infravärmen har restaurang Raw idag både längre utomhussäong och gladare gäster vilket i längden ger ökade intäkter

Hållbart restaurangkök

Berns har gått över till biogas. "Det känns som det sista logiska steget i deras nästan totala återvinningsfilosofi," säger kökschefen Fredrik Krook.

Läs mer

Hitta rätt gasprodukter för restaurangen

Gasprodukter