Hållbart restaurangkök

Njutning med samvete

Berns har gått över till biogas. "Det känns som det sista logiska steget i deras nästan totala återvinningsfilosofi," säger kökschefen Fredrik Krook.

De har zen-koll på råvarornas ursprung och avtryck och de återvinner allt avfall inklusive matrester från varje tallrik. När gästerna gått hem går resterna till biogasanläggningen. Och snart kommer de tillbaka i Berns gasledningar för att bli nya middagar enligt karmas lag. Kökschefen Fredrik Krook håller med om att den japanska respekten för naturen och råvaran kan spela in i Berns hållbarhetsarbete. För i grund och botten är det en samvetsfråga:

”Möjligen hade vi tjänat mer pengar på att slarva med både råvarukvalitet och sophantering, men våra val kommer inifrån oss själva, inte utifrån. Jag är faktiskt lite förvånad att vi inte får fler frågor om vårt hållbarhetsarbete, men jag tror att det bara är en tidsfråga. Detsamma hoppas jag när det gäller stockholmarnas möjligheter att återvinna sitt matavfall hemma. Tänk vad mycket förnybar biogas det skulle bli.”

No pleasure without conscience, som Gandhi sa. Som bevis för den dygden har Berns och Fredrik Krook nu fått sitt biogasdiplom och sin märkning i White Guide.

 

Vill du också bli en del av kretsloppet?

Kontakta oss

Sebastian Degerfält - företagssäljare
Telefon 076-666 10 63
sales@stockholmgas.se

Eller kundservice
Telefon 0771-41 01 00
eller kundservice@stockholmgas.se