Lågan som är den nya stjärnan

Operakällaren var först, men nu har ett trettiotal bemärkta Stockholmskrogar valt 100 % biogas och blivit certifierade med den gröna biogaslågan. På så sätt bidrar de till en hållbar gastronomi och en cirkulär ekonomi. 

Biogas är helt förnybar och tillverkas av bland annat återvunnet matavfall. Den enda restprodukten är biogödsel som kan användas till nya ekologiska grönsaker. Ett kretslopp med bra eftersmak och därför värt att visa upp för sina gäster.

När du väljer 100 % biogas får du diplom och dekaler för entrédörr, hemsida och menyer. De restauranger som ingår i White Guide visar också upp sin låga som miljöklassning i både den tryckta upplagan, på webben och i appen. På så sätt kan Stockholms uteätare hjälpa staden att uppnå sina miljömål, exempelvis att 70 % av allt matavfall i regionen ska samlas in och bli biogas redan år 2020.

 

Vill du också vara en del av kretsloppet?
Kontakta Sebastian Degerfält - företagssäljare
Telefon 076-666 10 63
eller sales@stockholmgas.se

Eller vår kundservice
Telefon 0771-41 01 00
eller kundservice@stockholmgas.se

Här är några av Stockholms certifierade biogaskrogar:

  • Operakällaren
  • Bakfickan
  • Sturehof
  • Riche
  • Luzette
  • Teatergrillen
  • Taverna Brillo
  • Stockholms Matmarknad
  • Berns Asiatiska
  • Eriks Gondolen
  • Eriks Bakficka
  • Eriks Vinbar
  • Taket
  • Muskot Kök & Bar
  • Samtliga Eatalys restauranger
  • Samtliga sex Shanti-restauranger.