Laga mat på gasspis
Lågan, ljudet, doften… kort och gott, den äkta känslan. Den är det främsta skälet till att proffskockar föredrar gaslåga. Självklart finns det även praktiska skäl. Snabbheten, hettan och den sekundsnabba regleringen till exempel. Möjligheten att woka och flambera. Och den fantastiska stekyta som bara eld och järn i samarbete kan skapa.
Men som alla proffsverktyg kräver gasspisen lite handlag.
Här kommer några tips:
• Håll dina gasbrännare rena och torra så att de ger full effekt. Lågan ska vara blå, aldrig gul.
• Torka av fukt från dina råvaror så att de blir stekta med fin yta, inte kokta.
• Se upp med den allra högsta värmen när du använder kokkärl med känslig beläggning.
• Välj brännare efter kokkärlets storlek så att du inte bränner utsida och handtag.
• Woka inte på en så stor brännare att all värme träffar sidorna istället för botten.