Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor

25 mars, 2018

Många välkända Stockholmskrogar och industrier i framkant har redan valt att arbeta med 100 procent grön gas. Nu finns den möjligheten även för alla de hushåll som har ledningsburen gas i fastigheten. Att välja ren biogas är ett enkelt sätt att göra vardagsvanorna mer hållbara.

Den pågående omställningen mot mer hållbar energi märks också hos Stockholm Gas. Allt fler frågar efter biogas som är en förnybar energikälla med många miljö- och samhällsnyttor.

- Biogas är en del av ett slutet kretslopp där samhällets avfall i form av matrester, avloppsslam och restprodukter från jordbruk och industri ger en högvärdig och klimatneutral energi. Biogasen kan man sedan laga mat med och matavfallet kan sedan bli till ny biogas. Dessutom återförs viktiga näringsämnen till jordbruket och efterfrågan på ekologiska mat möts. Biogas är ett ultimat exempel på biobaserad cirkulär ekonomi, säger Melanie Sjögren, hållbarhetsansvarig på Stockholm Gas.

Matlagning är det vanligaste användningsområdet för biogas för privatpersoner. Men det finns flera andra sätt att använda biogas hemma. Biogas till gasbrasor, gasinfravärmare och gasgrillar är några exempel på användningsområden som ger hållbar njutning.

Från och med våren 2019 är det möjligt att som privatperson få 100 procent biogas i gasledningen hemma. Sedan tidigare har flera välrenommerade Stockholmskrogar gått över till 100 procent biogas. Flera miljömedvetna företag använder också biogasen till uppvärmning och spetsvärme i industrihallar och fastigheter.

- Vi stockholmare vill leva mer hållbart, men helst utan att göra avkall på livskvaliteten. Med biogas i hemmet bidrar vi till ett kretslopp där jordens resurser tas tillvara samtidigt som vi njuter av eld, värme och proffsig matlagning. När alla Stockholm Gas kunder nu får möjlighet att välja 100 procent biogas blir det alltså enklare att leva både gott och ansvarsfullt, säger Renée Josefsson, vd Stockholm Gas.

Stockholms stad har en målsättning till år 2020 är att minst 70 procent av stockholmarnas matavfall ska samlas in för att kunna bli till biogas. Då krävs att även kommersiella aktörer som Stockholm Gas bidrar till omställningen.

För frågor vänligen kontakta: 
Jessica Engelbrecht, marknadsansvarig, jessica.engelbrecht@stockholmgas.se tel. 070 315 52 07

Om Stockholm Gas
Stockholm Gas levererar naturgas, biogas och stadsgas till ca 65 000 privathushåll, 850 restauranger, transportsektorn och ett antal industrier i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Genom långsiktighet, transparens och kundfokus vill vi vara stockholmarnas självklara val – och en av Sveriges ledande gasleverantörer. Vi gör det med fötterna i traditionen, hjärtat i kundens behov och blicken mot en hållbar framtid där biogasen dominerar.

Mer från nyheter

Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan

Publicerat: 28 april, 2022

Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda

Publicerat: 9 december, 2021

Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 25 november, 2021

Varning för bedrägeriförsök

Publicerat: 16 november, 2021

Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm

Publicerat: 2 november, 2021

Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi

Publicerat: 29 september, 2021

Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt

Publicerat: 24 augusti, 2021

Vi byter till nytt faktureringssystem

Publicerat: 4 maj, 2021

Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket

Publicerat: 6 april, 2021

White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21

Publicerat: 15 december, 2020

Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 2 december, 2020

30 nya idéer till ett hållbart Restaurangsverige

Publicerat: 11 november, 2020

Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB

Publicerat: 28 oktober, 2020

Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden

Publicerat: 25 september, 2020

Låt ditt drömkök bli verklighet!

Publicerat: 10 september, 2020

’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen

Publicerat: 20 maj, 2020

Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna

Publicerat: 13 november, 2019

Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts

Publicerat: 20 september, 2019

Så lagar du Pauls taco

Publicerat: 18 september, 2019

Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil

Publicerat: 26 juni, 2019

Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning

Publicerat: 28 mars, 2019

Just nu: uppgradera till gas så får du minst 7000kr rabatt på spisen

Publicerat: 2 januari, 2019

Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris

Publicerat: 5 oktober, 2018

Muskot tar hållbarhet ett steg längre

Publicerat: 18 september, 2018

Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra

Publicerat: 24 augusti, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Publicerat: 6 juli, 2018

Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas

Publicerat: 27 juni, 2018

Tar gasens möjligheter ett steg längre

Publicerat: 15 maj, 2018

100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen

Publicerat: 26 april, 2018

Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor

Publicerat: 25 mars, 2018

Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig

Publicerat: 26 oktober, 2017

Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse

Publicerat: 2 oktober, 2017

Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter

Publicerat: 10 maj, 2017

Nu har Operakällaren två lågor i White Guide

Publicerat: 24 mars, 2017

Eriks Restauranger går över till förnybar gas

Publicerat: 2 december, 2016

Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare

Publicerat: 1 november, 2016

Grön gas blir guld värd på krogen

Publicerat: 6 oktober, 2016

Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid

Publicerat: 15 september, 2016

Höstens mattrend: 100% biogas

Publicerat: 30 augusti, 2016

Fortum Värme avyttrar gasverksamheter

Publicerat: 1 juli, 2016

Stockholmskrogar satsar på grön gas

Publicerat: 25 maj, 2016

Laga mat på gasspis

Publicerat: 10 maj, 2016

Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi

Publicerat: 10 maj, 2016

Nytt hållbarhetspris för restauranger

Publicerat: 11 april, 2016