100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen

26 april, 2018

I samband med GastroNord delades priset 100% cirkulärt ut för andra gången. Priset som instiftats av White Guide på initiativ av Stockholm Gas ges till en restaurang som arbetar långsiktigt för att minska miljöpåverkan och utveckla nya resurssnåla driftsupplägg. Restaurangerna har själva nominerat sig genom att lämna in bidrag som sedan bedömts av en jury bestående av representanter från White Guide samt partners och intressenter: Coest, GastroNord, Hörselskadades Riksförbund i Stockholm, Karma, KRAV och Stockholm Gas.

100% CIRKULÄRT TILLDELAS KALF & HANSEN, Stockholm
Motiveringen lyder: Närmare 100% ekologiskt och närmare 0% svinn. Siffrorna säger egentligen mer än ord – och årets mottagare har verkligen koll på hela flödet från råvara till avfall. Man arbetar på ett medvetet sätt för att applicera företagets miljöfilosofi och åtaganden i alla led – från personalens kläder, över kökets energiförbrukning och transporter till att genom både via sociala medier och inne på restaurangen visa sina gäster att ett cirkulärtänk är en integrerad och omistlig del av företagets kärna.

”Vi är stolta och glada över att än en gång få möjlighet att dela ut hållbarhetspriset 100% cirkulärt, som i år gick till Kalf & Hansen. Att etablera ett cirkulärt perspektiv i restaurangens alla verksamheter är svårt, men årets vinnare har briljerat med sin ihärdighet. Jag tror att restaurangbranschens stora engagemang för närproducerat, ekologiskt och småskaligt kommer leda till att intresset för hållbar tillagning även fortsättningsvis ökar. Med priset 100% cirkulärt vill vi uppmuntra ännu fler restauranger att gå över till att såväl laga mat som värma upp sina uteserveringar med biogas,” säger Renée Josefson, VD Stockholm Gas.

”Allt fler restauranger i Stockholm förstår nyttan med biogas och att biogasen är en del av matens kretslopp. Måltiden som blir över blir till biogas som är en högvärdig energi med hög miljöprestanda och till biogödsel som stimulerar nya grödor som också hamnar på restaurangernas meny,” avslutar Melanie Sjögren, hållbarhetsansvarig Stockholm Gas.

Stockholm den 26 april
För omedelbar publicering

För mer information, Stockholm Gas:
Jessica Engelbrecht, 070315 52 07, jessica.engelbrecht@stockholmgas.se

För mer information, White Guide:
Mikael Mölstad, 070-727 21 22, mikael.molstad@whiteguide.se
För mer information och foto, besök: whiteguide.se/press

Mer från nyheter

Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan

Publicerat: 28 april, 2022

Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda

Publicerat: 9 december, 2021

Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 25 november, 2021

Varning för bedrägeriförsök

Publicerat: 16 november, 2021

Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm

Publicerat: 2 november, 2021

Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi

Publicerat: 29 september, 2021

Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt

Publicerat: 24 augusti, 2021

Vi byter till nytt faktureringssystem

Publicerat: 4 maj, 2021

Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket

Publicerat: 6 april, 2021

White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21

Publicerat: 15 december, 2020

Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 2 december, 2020

30 nya idéer till ett hållbart Restaurangsverige

Publicerat: 11 november, 2020

Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB

Publicerat: 28 oktober, 2020

Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden

Publicerat: 25 september, 2020

Låt ditt drömkök bli verklighet!

Publicerat: 10 september, 2020

’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen

Publicerat: 20 maj, 2020

Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna

Publicerat: 13 november, 2019

Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts

Publicerat: 20 september, 2019

Så lagar du Pauls taco

Publicerat: 18 september, 2019

Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil

Publicerat: 26 juni, 2019

Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning

Publicerat: 28 mars, 2019

Just nu: uppgradera till gas så får du minst 7000kr rabatt på spisen

Publicerat: 2 januari, 2019

Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris

Publicerat: 5 oktober, 2018

Muskot tar hållbarhet ett steg längre

Publicerat: 18 september, 2018

Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra

Publicerat: 24 augusti, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Publicerat: 6 juli, 2018

Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas

Publicerat: 27 juni, 2018

Tar gasens möjligheter ett steg längre

Publicerat: 15 maj, 2018

100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen

Publicerat: 26 april, 2018

Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor

Publicerat: 25 mars, 2018

Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig

Publicerat: 26 oktober, 2017

Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse

Publicerat: 2 oktober, 2017

Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter

Publicerat: 10 maj, 2017

Nu har Operakällaren två lågor i White Guide

Publicerat: 24 mars, 2017

Eriks Restauranger går över till förnybar gas

Publicerat: 2 december, 2016

Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare

Publicerat: 1 november, 2016

Grön gas blir guld värd på krogen

Publicerat: 6 oktober, 2016

Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid

Publicerat: 15 september, 2016

Höstens mattrend: 100% biogas

Publicerat: 30 augusti, 2016

Fortum Värme avyttrar gasverksamheter

Publicerat: 1 juli, 2016

Stockholmskrogar satsar på grön gas

Publicerat: 25 maj, 2016

Laga mat på gasspis

Publicerat: 10 maj, 2016

Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi

Publicerat: 10 maj, 2016

Nytt hållbarhetspris för restauranger

Publicerat: 11 april, 2016