Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas

27 juni, 2018

Ambitiösa krögare gör alltmer för att skapa hållbar matlagning och efterfrågan växer därför på biogas till restaurangsektorn. En av de som nyligen valt att laga mat på biogas är saluhallen och restaurangkonceptet Eataly i Stockholm. Sedan starten tidigare i år har Stockholm Gas levererat 100 procent biogas till Eatalys verksamhet.

Allt fler restauranger går över till biogas som ett sätt att visa ett tydligt ansvarstagande för matlagningens kretslopp. För Eataly Stockholm var det ett självklart val med biogas och att bli en del av den skara restauranger som arbetar mot ett mer hållbart Stockholm.

– Vi ser detta som ett naturligt steg i vårt arbete mot mer hållbar matlagning. I och med valet av biogas vill vi bidra till restaurangbranschens hållbarhetsarbete och även stärka vårt eget varumärke. Dessutom vet vi att biogas har flera fördelar, inte minst tack vare dess minimala miljöpåverkan. Men även tack vare att värdefulla resurser blir till klimatsmart energi och bidrar till cirkulär hantering, säger Marcus Wallén, vVD på Eataly Stockholm.

För att sortera ut matavfallet har Eataly även installerat matavfallskvarnar som kvarnar matavfallet för att sedan transporteras till en biogasanläggning där det omvandlas till förnybar energi.

Stockholms stad har en målsättning om att minst 70 procent av stockholmarnas matavfall ska samlas in för att kunna bli till biogas till år 2020. Användningen av biogas innebär att restaurangerna ingår i ett kretslopp där matavfall och annat organiskt material tas tillvara för att framställa gas.

– Vi är stolta och glada över att fler och fler restauranger tar steget mot mer miljövänlig matlagning. I takt med att intresset för en hållbar utveckling och närproducerad, ekologisk och småskalig mat ökar, tror vi också att allt fler restaurangägare kommer att fatta detta viktiga beslut att gå över till 100 procent biogasanvändning, säger Renée Josefsson, vd på Stockholm Gas.

Med dess krogar, kaféer, bageri, fisk-, ost- och köttdisk och utbildningsverksamhet, är Eataly i Stockholm en av 40 större konceptbutiker runt om i världen. Konceptet Eataly finns även i bland annat Italien, Tokyo, New York, Los Angeles och Dubai.

För frågor vänligen kontakta:
Jessica Engelbrecht, Ansvarig marknadskommunikation Stockholm Gas AB
070 315 52 07 jessica.engelbrecht@stockholmgas.se

Marcus Wallén, vVD Eataly Stockholm
070 644 57 98 marcus@strandvagen1.se

Om Stockholm Gas

Stockholm Gas levererar biogas, naturgas och stadsgas till ca 60 000 privathushåll, 850 restauranger, transportsektorn och ett antal industrier i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Genom långsiktighet, transparens och kundfokus vill vi vara stockholmarnas självklara val – och en av Sveriges ledande gasleverantörer. Vi gör det med fötterna i traditionen, hjärtat i kundens behov och blicken mot en hållbar framtid där biogasen dominerar. www.stockholmgas.se

Om Eataly Stockholm
Eataly Stockholm omfattar närmare 3000 kvm saluhall, restauranger, barer, café och skola. Eataly är dedikerat till att äta, handla och lära, helt i andan av företagets motto ”ät bättre, lev bättre”. Eataly lägger också stort fokus på lokala producenter, som bidrar med färska råvaror och ingredienser som ett komplement till de italienska produkterna. Sedan Oscar Farinetti öppnade första Eataly i Turin 2007, har filosofin spridit sig till fler än 12 länder runt om i världen och Eataly Stockholm blir den 40:e saluhallen. Eataly Stockholm har öppet alla dagar i veckan.

Mer från nyheter

Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan

Publicerat: 28 april, 2022

Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda

Publicerat: 9 december, 2021

Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 25 november, 2021

Varning för bedrägeriförsök

Publicerat: 16 november, 2021

Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm

Publicerat: 2 november, 2021

Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi

Publicerat: 29 september, 2021

Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt

Publicerat: 24 augusti, 2021

Vi byter till nytt faktureringssystem

Publicerat: 4 maj, 2021

Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket

Publicerat: 6 april, 2021

White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21

Publicerat: 15 december, 2020

Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 2 december, 2020

30 nya idéer till ett hållbart Restaurangsverige

Publicerat: 11 november, 2020

Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB

Publicerat: 28 oktober, 2020

Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden

Publicerat: 25 september, 2020

Låt ditt drömkök bli verklighet!

Publicerat: 10 september, 2020

’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen

Publicerat: 20 maj, 2020

Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna

Publicerat: 13 november, 2019

Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts

Publicerat: 20 september, 2019

Så lagar du Pauls taco

Publicerat: 18 september, 2019

Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil

Publicerat: 26 juni, 2019

Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning

Publicerat: 28 mars, 2019

Just nu: uppgradera till gas så får du minst 7000kr rabatt på spisen

Publicerat: 2 januari, 2019

Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris

Publicerat: 5 oktober, 2018

Muskot tar hållbarhet ett steg längre

Publicerat: 18 september, 2018

Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra

Publicerat: 24 augusti, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Publicerat: 6 juli, 2018

Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas

Publicerat: 27 juni, 2018

Tar gasens möjligheter ett steg längre

Publicerat: 15 maj, 2018

100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen

Publicerat: 26 april, 2018

Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor

Publicerat: 25 mars, 2018

Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig

Publicerat: 26 oktober, 2017

Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse

Publicerat: 2 oktober, 2017

Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter

Publicerat: 10 maj, 2017

Nu har Operakällaren två lågor i White Guide

Publicerat: 24 mars, 2017

Eriks Restauranger går över till förnybar gas

Publicerat: 2 december, 2016

Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare

Publicerat: 1 november, 2016

Grön gas blir guld värd på krogen

Publicerat: 6 oktober, 2016

Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid

Publicerat: 15 september, 2016

Höstens mattrend: 100% biogas

Publicerat: 30 augusti, 2016

Fortum Värme avyttrar gasverksamheter

Publicerat: 1 juli, 2016

Stockholmskrogar satsar på grön gas

Publicerat: 25 maj, 2016

Laga mat på gasspis

Publicerat: 10 maj, 2016

Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi

Publicerat: 10 maj, 2016

Nytt hållbarhetspris för restauranger

Publicerat: 11 april, 2016