Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse

2 oktober, 2017

– skapad av Tommy Myllymäki

För den som verkligen vill sätta sina matlagningskunskaper på prov lanseras nu Sveriges svåraste matkasse. Den är raka motsatsen till traditionella matkassar och det ultimata testet för den ambitiösa hemmakocken. Sveriges svåraste matkasse lanseras den 2:a oktober och har skapats av kocken Tommy Myllymäki i samarbete med Stockholm Gas.

Veggokasse, hälsokasse, flexiteriankasse, inspirationskasse, originalkasse, barnkasse utan gluten, premiumkasse, singelkasse… Det fullkomligt kryllar av matkassar och alla kommer med samma grundlöfte – det är snabbt och bekvämt. Sveriges svåraste matkasse med sin komplicerade tillagning är däremot raka motsatsen. Den är både tidskrävande och avancerad.

- Sveriges svåraste matkasse är för hemmakockarna som verkligen vill ha en utmaning. Det är inte en omöjlig utmaning men jag kommer bli imponerad av dem som lyckas fullt ut med tillagningen av alla moment i matkassen, säger Tommy Myllymäki, en av världens mest meriterade kockar.

Den som antar utmaningen med Sveriges svåraste matkasse ska till förrätt laga en boll av havskräfta med morötter, morotsemulsion samt ingefära och chili. Till huvudrätt ska kyckling stekas och färseras samt serveras med höstsvamp, helstekt rotselleri, äpple och gnocchi. Till efterrätt ska en Tarte Tatin med vaniljparfait och äppelkaramell tillagas. Att laga Sveriges svåraste matkasse kräver att du sätter igång redan dagen innan du planerar att bjuda på middag. Ska du ha gäster på lördag behöver du alltså sätta igång redan på fredag kväll och sedan stiga upp tidigt på lördag morgon för att hinna klart. Det kan vara en god idé att bjuda in gästerna att hjälpa till med tillagningen, eftersom det är många komplicerade moment som ska genomföras.

Antar man utmaningen med Sveriges svåraste matkasse ska den lagas på gaslåga för den äkta och proffsiga känslan. Många proffskockar väljer gasspis just för den hantverksmässiga känslan som skapas av gasspisens låga, ljus och doft. Sen finns det såklart även praktiskt skäl för varför Sveriges svåraste matkasse bör tillagas på gasspis - som snabbheten, hettan och den sekundsnabba regleringen, säger Renée Josefsson, VD på Stockholm Gas.

Sveriges svåraste matkasse i begränsad upplaga och kommer finnas tillgänglig de tre första helgerna i oktober. Med start den 2:a oktober går kassen att beställa på www.stockholmgas.se

Tre tips från Tommy Myllymäki för att lyckas med matkassen
1. Läs igenom recepten noga och förbered alla moment som kan förberedas en dag innan. Ta fram all utrustning som behövs och se till att hålla rent.
2. Tänk på att ett recept fungerar som en handledning och glöm inte att smaka av så du själv är nöjd med smaken.
3. Att laga mat på gasspis är en hantverkskonst så vill man tillaga matkassen som en riktig kock ska den lagas på gaslåga.

Meny: Sveriges svåraste matkasse

Förrätt
Bakad och fylld boll av havskräfta med morötter, morotsemulsion samt ingefära och chili.

Huvudrätt
Stekt och färserad kyckling med höstsvamp samt helstekt rotselleri, äpple och gnocchi.

Efterrätt
Tarte Tatin med vaniljparfait och äppelkaramell.

För frågor vänligen kontakta:
Jessica Engelbrecht, ansvarig marknadskommunikation, mail: jessica.engelbrecht@stockholmgas.se telefon: 070 315 52 07

Om Stockholm Gas
Stockholm Gas levererar biogas, naturgas och stadsgas till ca 65 000 privathushåll, 850 restauranger, transportsektorn och ett antal industrier i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Genom långsiktighet, transparens och kundfokus vill vi vara stockholmarnas självklara val – och en av Sveriges ledande gasleverantörer. Vi gör det med fötterna i traditionen, hjärtat i kundens behov och blicken mot en hållbar framtid där biogasen dominerar.

Mer från nyheter

Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan

Publicerat: 28 april, 2022

Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda

Publicerat: 9 december, 2021

Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 25 november, 2021

Varning för bedrägeriförsök

Publicerat: 16 november, 2021

Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm

Publicerat: 2 november, 2021

Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi

Publicerat: 29 september, 2021

Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt

Publicerat: 24 augusti, 2021

Vi byter till nytt faktureringssystem

Publicerat: 4 maj, 2021

Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket

Publicerat: 6 april, 2021

White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21

Publicerat: 15 december, 2020

Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 2 december, 2020

30 nya idéer till ett hållbart Restaurangsverige

Publicerat: 11 november, 2020

Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB

Publicerat: 28 oktober, 2020

Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden

Publicerat: 25 september, 2020

Låt ditt drömkök bli verklighet!

Publicerat: 10 september, 2020

’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen

Publicerat: 20 maj, 2020

Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna

Publicerat: 13 november, 2019

Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts

Publicerat: 20 september, 2019

Så lagar du Pauls taco

Publicerat: 18 september, 2019

Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil

Publicerat: 26 juni, 2019

Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning

Publicerat: 28 mars, 2019

Just nu: uppgradera till gas så får du minst 7000kr rabatt på spisen

Publicerat: 2 januari, 2019

Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris

Publicerat: 5 oktober, 2018

Muskot tar hållbarhet ett steg längre

Publicerat: 18 september, 2018

Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra

Publicerat: 24 augusti, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Publicerat: 6 juli, 2018

Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas

Publicerat: 27 juni, 2018

Tar gasens möjligheter ett steg längre

Publicerat: 15 maj, 2018

100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen

Publicerat: 26 april, 2018

Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor

Publicerat: 25 mars, 2018

Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig

Publicerat: 26 oktober, 2017

Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse

Publicerat: 2 oktober, 2017

Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter

Publicerat: 10 maj, 2017

Nu har Operakällaren två lågor i White Guide

Publicerat: 24 mars, 2017

Eriks Restauranger går över till förnybar gas

Publicerat: 2 december, 2016

Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare

Publicerat: 1 november, 2016

Grön gas blir guld värd på krogen

Publicerat: 6 oktober, 2016

Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid

Publicerat: 15 september, 2016

Höstens mattrend: 100% biogas

Publicerat: 30 augusti, 2016

Fortum Värme avyttrar gasverksamheter

Publicerat: 1 juli, 2016

Stockholmskrogar satsar på grön gas

Publicerat: 25 maj, 2016

Laga mat på gasspis

Publicerat: 10 maj, 2016

Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi

Publicerat: 10 maj, 2016

Nytt hållbarhetspris för restauranger

Publicerat: 11 april, 2016