Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket

6 april, 2021

I den senaste satsningen från Stockholm Gas har vi tillsammans med Marie Olsson Nylander, inredningsarkitekt och stylist från SVT-programmet Husdrömmar Sicilien, gett nytt liv åt Stockholms utrivna köksdelar. Genom att använda delar från kök som blivit utslängda i ofta ”onödiga” renoveringar har vi satt ihop ett innovativt och unikt kök, för att visa att det fortfarande både finns skönhet och funktion i det som är gammalt. Mellan den 26 april och 7 maj kommer köksdelarna att ges tillbaka till stockholmarna på Stockholm Gas Instagram.

När man byter bostad i Stockholm är det inte helt ovanligt att man river ut köket i den nya bostaden och ersätter det med ett nytt. Det gamla köket är ofta fullt fungerande och det nya nyproducerat. För att visa på att det finns charm, funktion och att de utrivna köksdelarna är fulla av möjligheter bestämde vi oss för att bygga Sveriges modernaste biogaskök – byggt uteslutande av utrivna köksdelar. Tillsammans med inredningsarkitekten och stylisten Marie Olsson Nylander har vi pusslat ihop och restaurerat bortslängda pärlor och skapat ett unikt och innovativt kök som visar på biogasens självklara plats i framtidens hem.

”Att återanvända, restaurera och ge nytt liv till saker vi redan har blir mer och mer självklart i den moderna bostaden. Det är ett hållbart sätt att skapa ett unikt och innovativt hem, där attiraljer både fyller sin funktion och är vackra att titta på. Att få skapa det här köket tillsammans med Stockholm Gas har varit en underbar resa, och att nu dessutom få ge tillbaka köksdelar till stockholmarna känns som en perfekt avslutning,” säger Marie Olsson Nylander, inredningsarkitekt, stylist och skapare av det återfunna köket.

Från och med den 26:e april till och med den 7:e maj kommer restaurerade och återanvända delar som användes för att sätta ihop köket att ges tillbaka till stockholmarna. Delarna kommer att publiceras på Stockholm Gas Instagram.

Med satsningen vill Stockholm Gas visa på att det fortfarande finns charm, skönhet och framförallt, funktion i gamla kök. Helt enkelt att det finns en plats för dem i framtidens hem. Precis som i de gamla köksdelarna finns det oändligt med innovativa möjligheter med att ansluta sig till gasnätet, som kan användas till att driva allt från köksspisar, eldstäder och kakelugnar. Stockholm Gas erbjuder dessutom 100% biogas vilket blir ett hållbart alternativ till det moderna hemmet.

Maries bästa tips för att renovera mer hållbart:

  • Se möjligheterna innan du river ut, kastar eller slänger något. Fråga dig själv: kan det gamla bli något nytt?
  • Riv inte ut ett gammat trägolv bara för att det är slitet! Byt ut enstaka brädor och slipa upp det. Tänk: behandla och bevara.
  • Kom ihåg att ”renovera hållbart” inte betyder ”renovera snabbt” – det kräver lite kreativitet och finess. Be om hjälp om du inte kan eller vet hur du ska göra.
  • Hämta inspiration från auktioner, Blocket och Tradera!
  • Alla kan inte göra allt: be om hjälp, tips och råd från andra!

Mer från nyheter

Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan

Publicerat: 28 april, 2022

Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda

Publicerat: 9 december, 2021

Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 25 november, 2021

Varning för bedrägeriförsök

Publicerat: 16 november, 2021

Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm

Publicerat: 2 november, 2021

Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi

Publicerat: 29 september, 2021

Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt

Publicerat: 24 augusti, 2021

Vi byter till nytt faktureringssystem

Publicerat: 4 maj, 2021

Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket

Publicerat: 6 april, 2021

White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21

Publicerat: 15 december, 2020

Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt

Publicerat: 2 december, 2020

30 nya idéer till ett hållbart Restaurangsverige

Publicerat: 11 november, 2020

Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB

Publicerat: 28 oktober, 2020

Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden

Publicerat: 25 september, 2020

Låt ditt drömkök bli verklighet!

Publicerat: 10 september, 2020

’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen

Publicerat: 20 maj, 2020

Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna

Publicerat: 13 november, 2019

Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts

Publicerat: 20 september, 2019

Så lagar du Pauls taco

Publicerat: 18 september, 2019

Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil

Publicerat: 26 juni, 2019

Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning

Publicerat: 28 mars, 2019

Just nu: uppgradera till gas så får du minst 7000kr rabatt på spisen

Publicerat: 2 januari, 2019

Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris

Publicerat: 5 oktober, 2018

Muskot tar hållbarhet ett steg längre

Publicerat: 18 september, 2018

Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra

Publicerat: 24 augusti, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Publicerat: 6 juli, 2018

Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas

Publicerat: 27 juni, 2018

Tar gasens möjligheter ett steg längre

Publicerat: 15 maj, 2018

100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen

Publicerat: 26 april, 2018

Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor

Publicerat: 25 mars, 2018

Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig

Publicerat: 26 oktober, 2017

Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse

Publicerat: 2 oktober, 2017

Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter

Publicerat: 10 maj, 2017

Nu har Operakällaren två lågor i White Guide

Publicerat: 24 mars, 2017

Eriks Restauranger går över till förnybar gas

Publicerat: 2 december, 2016

Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare

Publicerat: 1 november, 2016

Grön gas blir guld värd på krogen

Publicerat: 6 oktober, 2016

Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid

Publicerat: 15 september, 2016

Höstens mattrend: 100% biogas

Publicerat: 30 augusti, 2016

Fortum Värme avyttrar gasverksamheter

Publicerat: 1 juli, 2016

Stockholmskrogar satsar på grön gas

Publicerat: 25 maj, 2016

Laga mat på gasspis

Publicerat: 10 maj, 2016

Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi

Publicerat: 10 maj, 2016

Nytt hållbarhetspris för restauranger

Publicerat: 11 april, 2016