Stockholm Gas
  • Hushåll

  • Restaurang

  • Fastighet

  • Industri

  • Kundservice

  • Hushåll
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande Rosenlundsgatan
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Möt Melanie, en låga som alltid brinner för hållbarhet och mat
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Mina sidor
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
    • Medarbetare
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Press
    • Nyheter
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Välkommen till Gasrenässansen
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • God Jul
  • Höstens mattrend: 100% biogas
  • Hushåll
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Mina sidor för restauranger
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
    • Medarbetare
  • Om oss
  • Press
    • Nyheter
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande Rosenlundsgatan
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Möt Melanie, en låga som alltid brinner för hållbarhet och mat
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Mina sidor
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Tack
  • Villkor
    • Om cookies
  • Finansiell Controller
  • IT-ansvarig
  • Tävlingsvillkor
Hushåll/Laga mat på gasspis/Så lagar du Pauls taco

Så lagar du Pauls taco

Paul Svenssons taco
Pauls taco

Recept: Pauls taco – Taco med rödbetsmole, bondbönsguacamole, fänkål och syrad rabarber

Ladda ner receptet som PDF här.

Tortillas (9-10 portioner)

3dl brödmjöl

2 dl stenmalet vete

2 dl varmt vatten

1 msk matolja

1 tsk bakpulver

Blanda brödmjölet och vetemjölet i en bunke. Slå över varmt vatten och rör runt. Pudra över bakpulver och ringla på olja. Knåda till slät deg. Kavla ut degen och stansa 12 cm stora rundlar. Hetta upp en panna och stek torrt tills rundlarna puffar. Lägg upp bröden på ett fat och täck med en duk ett par varv. Låt mjukna och värm hastigt i micro eller med ånga innan servering.

Rödbetsmole

2 stora rödbetor

1 tsk korianderfrön

3 lagerblad

1 lök

2 vitlöksklyftor

10 skivor Rökt Vildsvamp till buljongen

5 st. svart vitlök

3 kvistar timjan

1 kvist rosmarin

1/3 fänkål

1/5 rabarber, fermenterad

Fermenterad spansk körvel

Skär 1 beta i strimlor. Torka i ugnen över natten på 80°C tills de är torra. Skiva löken och hacka vitlöken. Riv den andra rödbetan rå. Stek löken och vitlöken med lite olja tills den mjuk. Tillsätt den rökta svampen, den torkade rödbetan och riven rödbeta. Lägg i kryddorna och täck med vatten. Sjud i ugnen i minst 5 h. Mixa den svarta vitlöken och tillsätt till molen. Koka ihop till mustig smak och smaka av med salt och svartpeppar. Hyvla fänkålen tunt och blanda med den fermenterade rabarbern och den spanska körveln, honung och salt.

Bondbönsguacamole

12 bondbönor

1 st gul lök

½ st vitlöksklyfta

1 st tomat

2 kvistar koriander

Skär de hela bondbönorna rakt över. Svetta löken mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt bönorna och en skvätt vatten. Ångkoka i 3-4 minuter. Häll av och mixa direkt med spenaten och vitlöken. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör i tomaten, chilin och koriandern kallt.

  • Om oss

    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Medarbetare
    • Jobba hos oss
    • Villkor
  • Om gas

    • Biogas
    • Naturgas
    • Stadsgas
    • Auktoriserade gas­installatörer
  • Press

    • Nyheter
    • Presskontakt
    • Pressbilder

Kontakta oss

Besöksadress:
Råsundavägen 12
169 67 Solna

Hitta hit

Växel: +46 (0)8-12 44 74 00
Kundservice: 0771-41 01 00
kundservice@stockholmgas.se

Till toppen
För att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats använder vi oss av cookies.OkOm cookies