Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
Nyhet 2017-03-24
Operakällaren var den första restaurang som gick över till 100 % biogas. Idag lagas även maten på Operabaren och Bakfickan på förnybar energi. Liksom på ett tiotal andra bemärkta krogar i Stockholm som fått Biogasmärkningen i White Guide.

Operakällarens vd Abbe Ibrahim tar emot ett av sina tre biogasdiplom.
”Opris” långa historia kan sägas vara en berättelse om återvinning. Från de gamla assietterna som åkte in och ut ur köket under motbokstiden till Tore Wretmans bedrift att återuppväcka den magnifika matsalen från de döda. (Det krävdes sex års renovering innan nymferna i Oskar Björcks väggmålningar strippats från all cigarrtjära.) Även sin michelinstjärna har Operakällaren vunnit åter, med nyskapande matlagning på hög nivå.
Nu återvinner man alltså mat igen. Inte på grund av mattvånget till snapsen, utan som led i en allt större och allt viktigare hållbarhetstrend. Biogas tillverkas av bland annat matrester, är en helt förnybar energikälla och sparar därför både klimat och resurser.
Om du någon kväll lockas in i etablissemanget av de festliga fasadfacklorna, då ska du veta att även de drivs av biogasen. Och om besöket ger en extra trevlig eftersmak, då vet du nu att den kommer från kretslopp och klimatansvar.