Stockholm Gas
  • Hushåll

  • Restaurang

  • Fastighet

  • Industri

  • Kundservice

  • Hushåll
    • Alltid 10% rabatt på gasspis
    • Skaffa fler sommarkvällar
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande återanslutning
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Erbjudande återanslutning
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
      • Affärsutvecklingsansvarig med fokus på hållbarhet
      • Försäljningsansvarig för SME
    • Medarbetare
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Press
    • Nyheter
      • 2022-04-28 – Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan
      • 2021-12-09 – Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda
      • 2021-11-25 – Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-11-16 – Varning för bedrägeriförsök
      • 2021-11-02 – Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm
      • 2021-09-29 – Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi
      • 2021-08-24 – Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2021-04-06 – Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-05-04 – Vi byter till nytt faktureringssystem
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Autogiro
  • Erbjudande nyanslutning Birger Jarlsgatan
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Erbjudande återanslutning
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • Gaseldstad i hemmet?
  • God Jul
  • Höstens mattrend: 100% biogas
  • Hushåll
    • Alltid 10% rabatt på gasspis
    • Skaffa fler sommarkvällar
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Just nu: uppgradera till gas så får du minst 7000kr rabatt på spisen
  • Kan ditt hem bli en gaspärla?
  • Kundservice
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
      • Affärsutvecklingsansvarig med fokus på hållbarhet
      • Försäljningsansvarig för SME
    • Medarbetare
  • Om oss
  • Press
    • Nyheter
      • 2022-04-28 – Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan
      • 2021-12-09 – Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda
      • 2021-11-25 – Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-11-16 – Varning för bedrägeriförsök
      • 2021-11-02 – Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm
      • 2021-09-29 – Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi
      • 2021-08-24 – Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2021-04-06 – Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-05-04 – Vi byter till nytt faktureringssystem
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande återanslutning
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Tack
  • Villkor
    • Om cookies
  • Finansiell Controller
  • IT-ansvarig
  • Om tävlingen
Press/Nyheter/2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Fler krögare vill minska restaurangernas ekologiska fotavtryck och väljer därför biogas till sina kök. Numera levererar Stockholm Gas 100 procent biogas till de sex stockholmsbaserade Shanti-restaurangerna, som introducerat bengalisk mat för det svenska folket.

ultimat-11

Ekologisk hållbarhet har tagit större plats i det svenska köket. De senaste åren har flera kända Stockholmsrestauranger valt att gå över till biogas för att minska sina ekologiska fotavtryck.

Så även det bengaliska restaurangkonceptet Shanti, som drivs av krögaren Nahid Hassan och hans bror Naim Uddin. Med deras sex restauranger – Classic, Soft Corner, Touch of Bengal, Gossip, Ultimat och Culture Club – har de satt bengalisk mat på kartan för det svenska folket. Nahid öppnade den första restaurangen Classic för snart 19 år sedan, och har genom åren blivit en ambassadör för det bengaliska köket i Sverige. Restaurangerna har dessutom vunnit flera internationella priser för bästa bengaliska restaurang i Europa.

Shanti-restaurangerna har även utmärkt sig genom ett påtagligt miljöarbete där såväl miljövänlig återvinning, hållbart fiske samt ekoviner och eko-öl ingår. Restaurangen Ultimat genomgår nu en KRAV-certifiering som innebär att 25 procent av livsmedlen ska vara KRAV-märkta, EU-ekologiska eller MSC-märkta produkter.

ultimat-2

– Eftersom vi har ett starkt och sedan länge förankrat miljöarbete bland våra restauranger så känns övergången till biogas helt naturlig för oss. Våra kök drevs tidigare av stadsgas, men nu har vi äntligen tagit steget mot ett kretsloppsvinnande bränsle. Med biogasen minskar vi vårt koldioxidutsläpp och bidrar till en mer ansvarsfull matlagning som även uppskattas av våra miljömedvetna stockholmskunder, säger Nahid Hassan, ägare till Shanti-restaurangerna.

– Det är fantastiskt att så många restauranger i Stockholm vill bli mer ekologiskt hållbara och därför valt att gå över till 100% biogas. Förutom att det är glädjande att Shanti-restaurangerna minskar sitt klimatavtryck, visar de också att de är goda förebilder för hållbarhetsarbetet inom restaurangbranschen, säger Renée Josefsson, vd på Stockholm Gas.

För frågor vänligen kontakta:

Jessica Engelbrecht, Ansvarig marknadskommunikation Stockholm Gas AB, 070 315 52 07 jessica.engelbrecht@stockholmgas.se

Isa Ekstam, Pressansvarig Shanti gruppen, 073 785 19 23, info@shanti.se

 

Om Stockholm Gas

Stockholm Gas levererar biogas, naturgas och stadsgas till ca 65 000 privathushåll, 850 restauranger, transportsektorn och ett antal industrier i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Genom långsiktighet, transparens och kundfokus vill vi vara stockholmarnas självklara val – och en av Sveriges ledande gasleverantörer. Vi gör det med fötterna i traditionen, hjärtat i kundens behov och blicken mot en hållbar framtid där biogasen dominerar.

Om Shanti

Shanti-gruppen är en bengalisk restaurangkedja som idag består av Stockholmskrogarna Classic, Soft Corner, Gossip, Touch of Bengal, Ultimat & Culture Club. Shanti drivs av bröderna Nahid Hassan & Naim Uddin som startade sin första Shanti-restaurang Classic år 2000 på Södermalm med visionen att introducera riktigt genuin indisk & bengalisk mat till stockholmarna.

  • Om oss

    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Medarbetare
    • Jobba hos oss
    • Villkor
  • Om gas

    • Biogas
    • Naturgas
    • Stadsgas
    • Auktoriserade gas­installatörer
  • Press

    • Nyheter
    • Presskontakt
    • Pressbilder

Kontakta oss

Besöksadress:
Råsundavägen 12
169 67 Solna

Hitta hit

Växel: +46 (0)8-12 44 74 00
Kundservice: 0771-41 01 00
kundservice@stockholmgas.se

Till toppen