Stockholm Gas
  • Hushåll

  • Restaurang

  • Fastighet

  • Industri

  • Kundservice

  • Hushåll
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande Rosenlundsgatan
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Möt Melanie, en låga som alltid brinner för hållbarhet och mat
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Mina sidor
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
    • Medarbetare
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Press
    • Nyheter
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Välkommen till Gasrenässansen
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • God Jul
  • Höstens mattrend: 100% biogas
  • Hushåll
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Mina sidor för restauranger
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
    • Medarbetare
  • Om oss
  • Press
    • Nyheter
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande Rosenlundsgatan
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Möt Melanie, en låga som alltid brinner för hållbarhet och mat
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Mina sidor
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Tack
  • Villkor
    • Om cookies
  • Finansiell Controller
  • IT-ansvarig
  • Tävlingsvillkor
Press/Nyheter/2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden

2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden

White Guide och Stockholm Gas startar innovationsprogrammet 100% Cirkulärt för att stödja hållbar utveckling i Sveriges restaurangnäring. Programmet är rikstäckande och alla restauranger, barer och caféer välkomnas att nominera idéer som kan ställa om verksamheten till den cirkulära ekonomin. De vinnande förslagen premieras med innovationsstöd av experter från forskning och akademi, och de första idéerna ska förverkligas under våren 2021.

100% Cirkulärt är innovationsprogrammet som aktivt uppmärksammar, stöttar och coachar förnyelseprojekt från idé till verklighet – inom sex månader. White Guide instiftade hållbarhetspriset 2016 på initiativ av Stockholm Gas för att premiera gjorda insatser. Nu utvecklas det till ett framtidsinriktat innovationsprogram med jurybedömda priser i tre kategorier: Innovation, Helhetsgrepp inom hållbarhet och Gästupplevelse. Vinnarna kommer att erhålla innovationsstöd med coaching från inkubatorn Ideon Innovation, Sveriges forskningsinstitut RISE och Restaurangakademien.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att skicka in sina idéer för att få det expertstöd som möjliggörs med detta pris. Tanken är att idéerna ska inspirera hela branschen så att de sprider sig och andra hänger på. Programmet ska med sitt innehåll möjliggöra att förslagen realiseras i praktiken, och minst tre av dem ska förverkligas inom sex månader, säger Melanie Sjögren, hållbarhetschef på Stockholm Gas och talesperson för 100% Cirkulärt.

Kriterierna för att vinna i någon av de tre kategorierna är att idén:

  • är relevant för de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.
  • är skalbar, mätbar och har stor potential att få effekt och sprida sig.
  • påverkar restaurangvärlden och även konsumentvärderingar och matsystemet i stort.

– Restaurangbranschen står just nu inför den dubbla utmaningen att återhämta sig från en pandemi och samtidigt ställa om för att möta klimatkrisen. Behovet av stöd är akut. Vi hoppas att 100% Cirkulärt kan vara ett stöd på den vägen, säger Per Styregård, juryordförande i programmet och journalist på White Guide.

Nomineringsperioden till 100% Cirkulärt är nu igång och alla restauranger, barer och caféer välkomnas att skicka in sina förslag till White Guide. I slutet av november utser juryn de tre vinnande bidragen och förmedlar innovationsstöd för genomförande under våren 2021.

Juryn består av flera av Sveriges nytänkande kockar och hållbarhetsexperter som på ett kompletterande sätt är initierade inom cirkulär ekonomi och gastronomi.

Juryn 100% Cirkulärt

Per Styregård, journalist White Guide & 12fwd, DI Weekend och Matlaboratoriet

Melanie Sjögren, hållbarhetsansvarig Stockholm Gas

Ulrika Brydling, eko-kock, driver Brydlings och restaurangen Bro Park

Fredrik Johnsson, kock, ordförande Exceptionell Råvara, pristagare 100% Cirkulärt 16/17

Johan Gottberg, grundare av Restauranglabbet samt hållbarhetskonsult

Emma Andersson, sommelier och vd, Hörte Brygga

Sofia B Olsson, driver restaurang VRÅ, Årets Hållbara Innovatör 2018

Juryn kommer även att få stöd av rådgivare från andra experter inom cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och andra områden beroende på idéernas karaktär.

100% Cirkulärt är ett innovationsprogram som aktivt uppmärksammar, stöttar och coachar förnyelseprojekt från idé till verklighet inom sex månader. Lärdomarna från projekten följs upp och sprids i syfte att inspirera fler restauranger till nytänkande och omställning till den cirkulära ekonomin. Programmet utvecklas 2020 av White Guide och Stockholm Gas i samarbete med Ideon Innovation, RISE Sveriges forskningsinstitut, Restaurangakademien och andra samarbetspartners. www.whiteguide.com 

  • Om oss

    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Medarbetare
    • Jobba hos oss
    • Villkor
  • Om gas

    • Biogas
    • Naturgas
    • Stadsgas
    • Auktoriserade gas­installatörer
  • Press

    • Nyheter
    • Presskontakt
    • Pressbilder

Kontakta oss

Besöksadress:
Råsundavägen 12
169 67 Solna

Hitta hit

Växel: +46 (0)8-12 44 74 00
Kundservice: 0771-41 01 00
kundservice@stockholmgas.se

Till toppen
För att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats använder vi oss av cookies.OkOm cookies