Stockholm Gas
  • Hushåll

  • Restaurang

  • Fastighet

  • Industri

  • Kundservice

  • Hushåll
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande Rosenlundsgatan
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Möt Melanie, en låga som alltid brinner för hållbarhet och mat
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Mina sidor
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
    • Medarbetare
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Press
    • Nyheter
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Välkommen till Gasrenässansen
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • God Jul
  • Höstens mattrend: 100% biogas
  • Hushåll
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Mina sidor för restauranger
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
    • Medarbetare
  • Om oss
  • Press
    • Nyheter
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande Rosenlundsgatan
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Möt Melanie, en låga som alltid brinner för hållbarhet och mat
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Mina sidor
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Tack
  • Villkor
    • Om cookies
  • Finansiell Controller
  • IT-ansvarig
  • Tävlingsvillkor
Press/Nyheter/2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt

2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt

Juryn presenterar nu tio nominerade finalister till hållbarhetspriset och innovationsprogrammet 100% Cirkulärt. Vinnarna kommer att presenteras i mitten av december och idéerna ska förverkligas med hjälp av innovationsstöd under våren 2021.

I september uppmanades alla som arbetar inom restaurangbranschen att skicka in förslag på hur branschen skulle kunna bli mer cirkulär och hållbar. De bästa förslagen prisas av innovationsprogrammet 100% Cirkulärt och vinnarna ges möjlighet att förverkliga sina idéer – redan under 2021.

För att vinna priserna och få ta del av innovationsstöden ska idén vara relevant för de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030, vara skalbar och mätbar samt ha stor potential att få effekt och sprida sig för att påverka såväl restaurangvärlden som konsumentvärderingar och matsystemet i ett större perspektiv. Idéerna ska även ha potential att förverkligas på kort sikt.  

White Guide har fått in utmärkta förslag från hela landet i årets omgång. Idéerna fokuserar på olika aspekter av hållbarhet och cirkularitet. Allt från digitala lösningar, energibesparing, kostnadseffektivitet, jordkvalitet, återvinning, matsvinns- och dryckeshantering – till relationen mellan råvaruproducenter och krögare.

Bland drygt 30 idéer från olika delar av Sverige, har juryn nu valt ut tio som den bedömer bäst motsvarar 100% Cirkulärts kriterier.

Och de nominerade idéerna till 100% Cirkulärt 20/21 är:

Småskaligt system för att tillvarata spillvärme på restaurang
Gustav Öhman, Taxinge krog

Levande modell för att odla och äta inom planetära gränser
Niklas Karlsson, Experiment 2000m2 Rosendals trädgård

Opinionsbildande folkrörelse med mål att förändra matsystemet
Olga Grönvall Lund, Reformaten

Måltidsupplevelsen som verktyg för att påvisa vår roll i ett matproducerande ekosystem
Anneli Stahre och Patrik Sewerin, NPK-middagar, Gunnebo slott

Rikstäckande återvinning av vinkorkar
Agneta Green, Magnus Ek och Michelle Palmstierna, Oaxen Krog & Slip

Digital plattform för hållbara beställningar mellan restauranger och återförsäljare
Julia Wikström och Johan Wikström, Snömoln

Frysta matprodukter lagade på räddade råvaror
Filip Lundin, Sopköket

Digital foodcourt och matleveranstjänst med holistisk hållbarhetsfilosofi
Philip Axelsson och Therese Ljungkvist, Nordish Market

Vägen mot en kemikaliefri restaurangmiljö
Lisa Lönner, Husmor Lisa Fine Home Dining

Digital marknadsplats som matchar tillgängliga kök med matentreprenörer
Emma den Hond och Joachim Kølpin Fredholm, Kitchenswaps

De slutliga pristagarna av 100% Cirkulärt 20/21 utses i december och presenteras i januari för att därefter kunna förverkliga sina idéer under våren 2021.

100% Cirkulärt är ett hållbarhetspris och innovationsprogram som aktivt uppmärksammar, stöttar och coachar förnyelseprojekt inom restaurangbranschen – från idé till verklighet inom sex månader. Lärdomarna från projekten följs upp och sprids i syfte att inspirera fler aktörer inom restaurangbranschen till nytänkande och omställning till den cirkulära ekonomin. Programmet utvecklas av White Guide, Stockholm Gas och Electrolux Professional i samarbete med Ideon Innovation, Sveriges forskningsinstitut RISE och Restaurangakademien.

  • Om oss

    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Medarbetare
    • Jobba hos oss
    • Villkor
  • Om gas

    • Biogas
    • Naturgas
    • Stadsgas
    • Auktoriserade gas­installatörer
  • Press

    • Nyheter
    • Presskontakt
    • Pressbilder

Kontakta oss

Besöksadress:
Råsundavägen 12
169 67 Solna

Hitta hit

Växel: +46 (0)8-12 44 74 00
Kundservice: 0771-41 01 00
kundservice@stockholmgas.se

Till toppen
För att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats använder vi oss av cookies.OkOm cookies