Muskot tar hållbarhet ett steg längre
Restaurang Muskot Kök & Bar tecknar avtal med Stockholm Gas och ställer om sin matlagning till 100 procent biogas. – För oss är det ett naturligt steg som går helt i linje med vår filosofi om mat och hållbarhet, säger Sohel Kazi, krögare på Muskot.
Det är en gammal sanning att gas är en naturlig del av alla restaurangkök med självaktning. Den nuvarande trenden med restauranger som går över till biogas gör det än mer naturligt. Biogasen är på väg att bli en självklarhet för restauranger som värdesätter miljö och hållbarhet. Muskot är inget undantag.
Restaurangen som funnits i snart ett och ett halvt år har stora ambitioner och de jobbar för ökad hållbarhet i alla led. Till exempel använder man sig uteslutande av ekologiska och kravmärkta råvaror.
”Att gå över till biogas blev ett naturligt steg som går helt i linje med vår filosofi om mat och hållbarhet”, säger Sohel Kazi, krögare på Muskot.
”Det är väldigt roligt att fler och fler krögare ser nyttan med biogas och det cirkulära tankesättet, där till exempel tillvaratagande av matavfall återanvänds som klimatsmart energi och näringsrikt gödningsmedel för ekologiskt odlad mat”, säger Melanie Sjögren, hållbarhetsansvarig på Stockholm Gas.
Muskot Kök & Bar ligger på Vanadisplan 2 och håller öppet för såväl brunch, lunch och middag.
För frågor vänligen kontakta:
Jessica Engelbrecht, Ansvarig marknadskommunikation Stockholm Gas AB, 070 315 52 07 jessica.engelbrech@stockholmgas.se
Om Stockholm Gas
Stockholm Gas levererar biogas, naturgas och stadsgas till ca 65 000 privathushåll, 850 restauranger, transportsektorn och ett antal industrier i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Genom långsiktighet, transparens och kundfokus vill vi vara stockholmarnas självklara val – och en av Sveriges ledande gasleverantörer. Vi gör det med fötterna i traditionen, hjärtat i kundens behov och blicken mot en hållbar framtid där biogasen dominerar.
Om Muskot Kök & Bar
Muskot lagar mat från hjärtat och hämtar sin inspiration från Bangladesh där jorden är bördig och ångar efter monsunregnen. Förvänta dig smaker av chili, vitlök, mango, spiskummin och muskot! Läs mer på www.muskotkökbar.se