Stockholm Gas
  • Hushåll

  • Restaurang

  • Fastighet

  • Industri

  • Kundservice

  • Hushåll
    • Alltid 10% rabatt på gasspis
    • Skaffa fler sommarkvällar
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande återanslutning
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Erbjudande återanslutning
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Kundservice
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
      • Affärsutvecklingsansvarig med fokus på hållbarhet
      • Försäljningsansvarig för SME
    • Medarbetare
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Press
    • Nyheter
      • 2022-04-28 – Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan
      • 2021-12-09 – Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda
      • 2021-11-25 – Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-11-16 – Varning för bedrägeriförsök
      • 2021-11-02 – Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm
      • 2021-09-29 – Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi
      • 2021-08-24 – Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2021-04-06 – Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-05-04 – Vi byter till nytt faktureringssystem
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Autogiro
  • Erbjudande nyanslutning Birger Jarlsgatan
  • Fastighet
    • Biogas är nyckeln till den cirkulära stadsdelen
    • Erbjudande återanslutning
    • Gas i BRF – hållbarhet, livskvalitet och värdeökning
    • Värme i kommersiella fastigheter – snabbhet och spets
  • Gaseldstad i hemmet?
  • God Jul
  • Höstens mattrend: 100% biogas
  • Hushåll
    • Alltid 10% rabatt på gasspis
    • Skaffa fler sommarkvällar
    • Alla möjligheter med gas i hemmet
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Jag vill ha 100% biogas
    • Vill du bli gaskund?
    • Kan jag få gas?
    • Laga mat på gasspis
      • Så lagar du Pauls taco
    • Flytta in eller ut?
    • Priser & avtal
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
    • Konsumenträtt
      • GDPR – Personuppgiftshantering
  • Industri
    • Biogas till din fastighet
    • Därför ska du välja naturgas
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Just nu: uppgradera till gas så får du minst 7000kr rabatt på spisen
  • Kan ditt hem bli en gaspärla?
  • Kundservice
  • Om gas
    • Gasutbud
      • Biogas
      • Naturgas
      • Stadsgas
    • Skatteregler
    • Viktigt vid byte av gasutrustning
  • Om oss
    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Jobba hos oss
      • Affärsutvecklingsansvarig med fokus på hållbarhet
      • Försäljningsansvarig för SME
    • Medarbetare
  • Om oss
  • Press
    • Nyheter
      • 2022-04-28 – Stockholms hetaste lägenhetsobjekt nu – unika Gaspärlan mitt på Odenplan
      • 2021-12-09 – Vinnarna i 100% Cirkulärt 2021 är nu utsedda
      • 2021-11-25 – Sju finalister nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-11-16 – Varning för bedrägeriförsök
      • 2021-11-02 – Johanna Olsson är ny Customer Success Manager på Gasbolagen i Stockholm
      • 2021-09-29 – Stockholm Gas gör nyckelrekrytering inom analys och affärsstrategi
      • 2021-08-24 – Nominera din idé för en hållbar restaurangvärld i 100 % Cirkulärt
      • 2020 -05-20 – ’Gasrenässansen’ väcker liv i gasen
      • 2020-11-11 – 30 nya idéer till ett hållbart restaurangsverige
      • 2020-12-15 – White Guide presenterar vinnarna i 100% Cirkulärt 20/21
      • 2021-04-06 – Stockholm Gas och Marie Olsson Nylander skapar Det Återfunna Köket
      • 2019-11-13 – Westfield Mall of Scandinavia väljer biogas och gasnätet byggs ut i Solna
      • 2020-12-02 – Tio idéer för en hållbar restaurangvärld nomineras till 100% Cirkulärt
      • 2021-05-04 – Vi byter till nytt faktureringssystem
      • 2019-06-26 – Välkommen på almedalsseminarium: Biogasen i framtiden från bananskal till modern livsstil
      • 2019-09-20 – Paul Svenssons gatukök öppnar äntligen upp för servering – sex månader efter att beställningarna lagts
      • 2020-10-28 – Ny ägare med stark hållbarhetsprofil till Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB
      • 2020-09-25 – Nytt innovationsprogram för hållbar utveckling i restaurangvärlden
      • 2019-04-10 – Nu kan stockholmarna få ren biogas i sina spisar och brasor
      • 2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning
      • 2018-10-05 – Låten i Stockholm Gas reklamfilm vann prestigefullt reklampris
      • 2018-09-18 – Muskot tar hållbarhet ett steg längre
      • 2018-07-06 – Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas
      • 2018-06-27 – Matsuccén Eataly Stockholm ansluter till biogas
      • 2018-05-15 – Tar gasens möjligheter ett steg längre
      • 2018-04-26 – 100% cirkulärt tilldelades Kalf & Hansen
      • 2017-10-26 – Melanie Sjögren blir ny hållbarhetsansvarig
      • 2017-10-02 – Nu lanserar Stockholm Gas Sveriges svåraste matkasse
      • 2017-05-10 – Trend med uppvärmning ger krögare nya möjligheter
      • 2017-03-24 – Nu har Operakällaren två lågor i White Guide
      • 2016-11-01 – Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm får nya ägare
      • 2016-12-02 – Eriks Restauranger går över till förnybar gas
      • 2016-10-06 – Grön gas blir guld värd på krogen
      • 2016-09-15 – Biogas en naturlig del av Stockholmarnas framtid
      • 2016-08-24 – Stockholm Gas inleder samarbete med Kivra
      • 2016-07-01 – Fortum Värme avyttrar gasverksamheter
      • 2016-05-25 – Stockholmskrogar satsar på grön gas
      • 2016-05-10 – Sveriges första kafferosteri som drivs med förnybar energi
      • 2016-04-11 Nytt hållbarhetspris för restauranger
    • Pressbilder
    • Presskontakt
  • Restaurang
    • Alla möjligheter med gas på krogen
    • Erbjudande återanslutning
    • Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt
    • Lågan som är den nya stjärnan
    • Hållbart restaurangkök
    • Förläng utomhussäsongen
    • Godkänd gasutrustning
    • Hjälp hela vägen till tänd låga
    • Priser & Avtal
    • Personuppgiftshantering – GDPR
  • Tack
  • Villkor
    • Om cookies
  • Finansiell Controller
  • IT-ansvarig
  • Om tävlingen
Press/Nyheter/2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning

2019-03-28 – Paul Svensson öppnar gatukök – odlar på beställning

Nu öppnar stjärnkocken Paul Svensson, tillsammans med Stockholm Gas, upp ett tillfälligt gatukök i centrala Stockholm. Men den mat som serveras är långt ifrån fastfood. Den som beställer mat i Pauls Gatukök får nämligen vänta i ungefär 6 månader på att få maten serverad.

Pauls Gatukök lagar inte bara mat på beställning, utan odlar även på beställning. Gatuköket öppnar den 4:e april och det är först när beställningarna läggs som maten börjar odlas. Projektet kommer gå att följa online hela sommaren och när allt är klart i slutet av september kommer gatuköket öppna upp igen, redo att servera tacos till dem som beställt ett halvår tidigare.

– Ett halvår är den tiden det tar att plantera, odla och skörda råvarorna till maten som serveras. Generellt sett så odlas det idag betydligt mycket mer råvaror i världen än vi faktiskt behöver, framförallt eftersom att vi sällan tar vara på hela råvaran. Därför är antalet rätter som serveras begränsat och styrs av den tillgängliga odlingsytan på Rosendal, säger Paul Svensson.

Att ta tillvara på hela råvaran är viktigt, och lika viktigt är att det som ändå blir över kan användas till att framställa hållbar biogas. Därför tillagas självklart maten i Pauls Gatukök på gasspis och biogas som framställs av restprodukter av organiskt material som till exempel matavfall.

– Att kombinera kvalitet och hållbarhet är centralt för både oss och Paul Svensson. Därför öppnar vi tillsammans en ny sorts gatukök. Vi vill lyfta frågan om hur hållbar mat odlas, men också hur den tillagas. Speciellt som alla stockholmare med ledningsburen gas nu kan få 100% biogas i sina hem, säger Renée Josefsson, VD på Stockholm Gas.

Gatuköket öppnar upp för beställningar både på plats på Norrmalmstorg och online den 4:e april, och det är alltså först till kvarn som gäller då odlingsytan är begränsad. Maten odlas på Rosendals Trädgård, en biodynamisk handelsträdgård mitt i Stockholm, och rätten som serveras är väl komponerad av närodlade, smakrika och omsorgsfullt hanterade råvaror. Den rätt som serveras är en taco på vintagebröd, mole på grillade rödbetor, guacamole på bondbönor och krispig septembersallad på fänkål, fermenterad rabarber och koriander. Till det serveras en alkoholfri rabarber och äpple ”mojito”.

Så beställer du

Beställning görs direkt i gatuköket på Norrmalmstorg mellan den 4:e och 5:e april, och på www.stockholmgas.se/paulsgatukok/

Fakta om Biogas 

Med biogas behöver du inte kompromissa med kvalitet och känsla för att leva mer hållbart. Nu kan dessutom alla som har ledningsburen gas hemma få 100% biogas. Biogas är en förnybar energikälla som ingår i jordens naturliga kretslopp. Det kol som finns i biogasen kommer nämligen från den koldioxid som finns i luften; det innebär att koldioxiden som uppstår vid förbränningen av biogas inte bidrar till växthuseffekten. Med biogas behöver du därför inte kompromissa med kvalitet och känsla för att leva mer hållbart. Biogas framställs bl.a. av matavfall från hushåll och restauranger. Nu kan alla som har gas hemma få 100% biogas; ett enkelt sätt att göra hållbara vardagsval. Läs mer på stockholmgas.se  

  • Om oss

    • Stockholm Gas AB
    • Historia
    • Miljö- och klimatarbete
    • Medarbetare
    • Jobba hos oss
    • Villkor
  • Om gas

    • Biogas
    • Naturgas
    • Stadsgas
    • Auktoriserade gas­installatörer
  • Press

    • Nyheter
    • Presskontakt
    • Pressbilder

Kontakta oss

Besöksadress:
Råsundavägen 12
169 67 Solna

Hitta hit

Växel: +46 (0)8-12 44 74 00
Kundservice: 0771-41 01 00
kundservice@stockholmgas.se

Till toppen